In cadrul actiunilor de recoltare si relocare a ursilor care au avut un comportament deviant, de pe fondul cinegetic nr.26 Azuga, aflat in gestiunea Ocolului Silvic Azuga din cadrul Directiei Silvice Prahova, desfasurate in perioada 01.07.2012–20.09.2012, rezultatele sunt urmatoarele:

– au fost capturate si relocate pe fondul cinegetic nr. 28 Telejenel, gestionat de Ocolul Silvic Maneciu, unsprezece exemplare ursi, din care patru adulti (trei femele si un mascul) si sapte pui;
– au fost recoltate prin impuscare doua exemplare (masculi) desi acordul Directiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor a fost pentru trei exemplare masculi. Un exemplar nu a mai fost recoltat deoarece s-a solicitat de catre Asociatia de protectie a animalelor „Milioane de prieteni” din Brasov, capturarea si relocarea acestuia la Sanctuarul de ursi Liberty Zarnesti. Ulterior aceasta asociatie a renuntat sa primeasca custodia acestui exemplar, Directia Silvica Prahova initiind demersurile in vederea obtinerii aprobarilor pentru recoltare.
In continuare, reprezentantii Directiei Silvice Prahova si ai Parcului Natural Bucegi monitorizeaza exemplarele de urs cu comportament deviant, lundu-se toate masurile care se impun pentru a nu pune in pericol siguranta cetatenilor de pe raza oraselor Azuga si Busteni.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline