In cadrul actiunilor de recoltare si relocare a ursilor care au avut un comportament deviant, de pe fondul cinegetic nr.26 Azuga, aflat in gestiunea Ocolului Silvic Azuga din cadrul Directiei Silvice Prahova, desfasurate in perioada 01.07.2012–20.09.2012, rezultatele sunt urmatoarele:

– au fost capturate si relocate pe fondul cinegetic nr. 28 Telejenel, gestionat de Ocolul Silvic Maneciu, unsprezece exemplare ursi, din care patru adulti (trei femele si un mascul) si sapte pui;
– au fost recoltate prin impuscare doua exemplare (masculi) desi acordul Directiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor a fost pentru trei exemplare masculi. Un exemplar nu a mai fost recoltat deoarece s-a solicitat de catre Asociatia de protectie a animalelor „Milioane de prieteni” din Brasov, capturarea si relocarea acestuia la Sanctuarul de ursi Liberty Zarnesti. Ulterior aceasta asociatie a renuntat sa primeasca custodia acestui exemplar, Directia Silvica Prahova initiind demersurile in vederea obtinerii aprobarilor pentru recoltare.
In continuare, reprezentantii Directiei Silvice Prahova si ai Parcului Natural Bucegi monitorizeaza exemplarele de urs cu comportament deviant, lundu-se toate masurile care se impun pentru a nu pune in pericol siguranta cetatenilor de pe raza oraselor Azuga si Busteni.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline