Gazeta de Prahova

13 noiembrie – ziua informării preventive la ISU Prahova

Știri

Redactia

Ziua de 13 noiembrie 2012 este declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) drept „Ziua Informării Preventive” în România. Începând cu anul 2011, I.G.S.U. a identificat această oportunitate de disiminare a informaţiilor cu caracter preventiv prin organizarea în fiecare dată de 13 ce pică marţea, a acestui eveniment.
Informarea preventivă este o activitate preventivă planificată, organizată şi desfăşurată în scopul gestionării riscurilor şi una dintre activităţile principale de exercitare a autorităţii de stat în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă.
Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova va organiza în data de 13 noiembrie a.c., în intervalul orar 09:00- 13:00 puncte mobile de informare preventivă (Şcoala “Grigore Moisil” Ploieşti, Şcoala „Henri Mathias Berthelot” Ploieşti, Şcoala “Sf Vasile” Ploieşti, Şcoala „Nicolae Bălcescu Ploieşti, Grădiniţa „Licurici” Ploieşti şi în Centrul Comercial Willmark Ploieşti) unde se vor distribui cetăţenilor materiale informative conţinând măsuri de apărare împotriva incendiilor în apartamente, la locuinţe individuale şi anexe gospodăreşti, precum şi reguli de pregătire antiseismică, protecţie, comportare şi acţiune a populaţiei în caz de cutremur, alunecări de teren şi fenomene meteo periculoase.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline