Ziua de 13 noiembrie 2012 este declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) drept „Ziua Informării Preventive” în România. Începând cu anul 2011, I.G.S.U. a identificat această oportunitate de disiminare a informaţiilor cu caracter preventiv prin organizarea în fiecare dată de 13 ce pică marţea, a acestui eveniment.
Informarea preventivă este o activitate preventivă planificată, organizată şi desfăşurată în scopul gestionării riscurilor şi una dintre activităţile principale de exercitare a autorităţii de stat în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă.
Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova va organiza în data de 13 noiembrie a.c., în intervalul orar 09:00- 13:00 puncte mobile de informare preventivă (Şcoala “Grigore Moisil” Ploieşti, Şcoala „Henri Mathias Berthelot” Ploieşti, Şcoala “Sf Vasile” Ploieşti, Şcoala „Nicolae Bălcescu Ploieşti, Grădiniţa „Licurici” Ploieşti şi în Centrul Comercial Willmark Ploieşti) unde se vor distribui cetăţenilor materiale informative conţinând măsuri de apărare împotriva incendiilor în apartamente, la locuinţe individuale şi anexe gospodăreşti, precum şi reguli de pregătire antiseismică, protecţie, comportare şi acţiune a populaţiei în caz de cutremur, alunecări de teren şi fenomene meteo periculoase.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline