20.000 de lei amendă pentru 35 de litri de vin

Administrație

Redactia

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova, au efectuat mai multe controale economice pe raza stațiunilor Sinaia și Bușteni și a localităților Colceag și Ceptura.

Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul turismului și alimentației publice.

În urma verificării a 43 de agenți economici, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 175.700 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri de 12.748 lei, precum și suma de 1.289 lei.

 

   Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la un magazin din Buşteni, s-a constatat că agentul economic nu deţinea documente justificative de provenienţă pentru 35 litri vin, în valoare totală de 175 lei.

Astfel, față de agentul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 20.000 lei, dispunându-se totodată măsura complementară a confiscării bunurilor a căror provenienţă nu a putut fi dovedită.

De asemenea, pentru neregulile constatate cu privire la respectarea normelor legale din domeniul protecţiei consumatorului, reprezentantul C.J.P.C. Prahova a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare 10.000 de lei.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline