2012 a început prost pentru şoferi. Accidente şi infracţiuni cu duiumul pe drumurile prahovene

Redactia -

2012 a început prost pentru şoferi. Accidente şi infracţiuni cu duiumul pe drumurile prahovene

Infracţiuni şi evenimente rutiere

 

Ieri, în jurul orei 21.20, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti a oprit în trafic un autoturism înmatriculat în alt stat, care circula pe Bulevardul Petrolului din municipiu. Cu ocazia controlului a fost identificat F. Ionuţ, de 23 de ani, din Ploieşti, verificările arătând că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal conform prvederilor legislaţiei rutiere.

Pe D.J. 102 I, pe raza comunei Şotrile, a fost depistat ieri B. Ion, care conducea un autoturism deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.În plus, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, testarea cu aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, totodată fiindu-i întocmit dosar penal.

 

Ieri, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1 A, pe raza localităţii Măgurele, N. Alexandru a pătruns pe sensul opus de deplasare şi a intrat în coliziune cu un biciclist care circula pe sensul de deplasare Braşov către Ploieşti. În urma coliziunii a rezultat decesul biciclistului şi avarierea uşoară a autoturismului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.Din primele cercetări rezultă că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care a pătruns pe sensul opus de deplasare.

La data de 03.01.2012, reprezentanţii unui spital din Bucureşti au anunţat faptul că la unitatea spitalicească s-a prezentat B. Elena din comuna Ceraşu, care a declarat că a fost victima unui accident rutier produs pe raza comunei Drajna, judeţul Prahova. Echipa operativă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală a demarat cercetările, în urma acestora rezultând că evenimentul rutier s-a produs în ziua de 3.01.2012, în jurur orei 7.00, pe D.J. 230, în comuna Drajna.

În timp ce conducea un autoturism pe sectorul de drum respectiv, P. Elena a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Din incident au rezultat doar pagube materiale, cei trei pasageri din autoturism printre care şi B. Elena, precizând că nu au suferit vătămări. Conducătoarea auto s-a prezentat la Poliţie unde a sesizat incidentul, solicitând eliberarea autorizaţiei de reparaţie. B. Elena, unul din pasageri, s-a prezentat ulterior la Spitalul Floreasca pentru a-şi efectua un control medical preventiv, iar personalul medical a anunţat organele de poliţie despre faptul că aceasta a declarat că a fost victima unui accident rutier. Femeii i-a fost stabilit diagnosticul “contuzie cervicală”, nerămânând internată. În timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Ghica din Ploieşti, N. Corina l-a accidentat uşor pe G. Marin, care se angajase în traversarea străzii pe la colţul străzii, în fugă şi fără să se asigure.Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la spital, nerămânând internat.Atât conducătoarea auto, cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul testării fiind negativ în ambele cazuri.

M. Vasile conducea ieri un atelaj hipo pe D.J. 101 F, din direcţia D.N. 1 B către comuna Dumbrava. La un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut din căruţă, fiind proiectat pe partea carosabilă.  În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui M. Vasile, care fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a rămas internat sub supraveghere.  El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 La data de 3.01.2012, în jurul orei 21, pe strada Mureșului, din oraşul Breaza, s-a produs un accident de circulaţie în următoarele împrejurări : Un autoturism condus de O. Marian, se deplasa pe strada respectivă din direcţia com. Şotrile spre D.N. 1. Întrucât conducătorul auto nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, autoturismul a intrat în coliziune frontală cu un copac aflat în afara părții carosabile.

În momentul producerii accidentului autoturismul a fost avariat, iar conducătorul auto şi o pasageră din autoturism au suferit leziuni care nu au impus internarea în spital.