Controale la cei care vând produse specifice sărbătorilor

Redactia -

Controale la cei care vând produse specifice sărbătorilor

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a desfășurat o acțiune pe linia verificării activității de comerț cu bunuri specifice Sărbătorilor de iarnă, întocmind 7 dosare penale și aplicând sancțiuni contravenționale în valoare de 232.340 lei.

 În baza Planului general de măsuri pentru siguranţă a cetăţeanului, aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, domnul Petre TOBĂ, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, prin Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și subunitățile teritoriale, a desfășurat joi, 26 noiembrie, acțiuni de verificare a legalității comerțului cu produse specifice sezonului Sărbătorilor de iarnă, respectiv mărfuri alimentare, legume, fructe, alcool și tutun, precum și jucării și obiecte ornamentale.Au fost vizate centrele comerciale, piețele și oboarele, precum și zonele cunoscute pentru incidența comerțului stradal ilicit. În total, au fost verificate 177 societăți comerciale și 119 persoane fizice.În urma verificărilor, polițiștii au întocmit 7 dosare penale și au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 232.340 lei, fiind confiscate bunuri (produse alimentare, legume, fructe, jucării, ornamente și băuturi alcoolice) în însumând 8.552 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 6.300 de lei.

Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate într-un complex comercial din Ploieşti, polițiștii au constatat că o societate a pus în circulaţie produse contrafăcute, inscripționate cu denumirea și însemnele unor mărci protejate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, urmând ca în cauză să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse contrafăcute, faptă prev. de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998.