Iulian Dumitrescu, şeful PNL Prahova, venit de la Călăraşi via Harvard

Daniel Dimache -

Iulian Dumitrescu, şeful PNL Prahova, venit de la Călăraşi via Harvard

Biroul Politic Național al PNL a luat act de demisia senatorului Ioan Luchian din funcția de copreședinte al PNL Prahova și, totodată, a aprobat numirea senatorului Iulian Dumitrescu în funcția astfel vacantată.

Prahovean, fiind născut la Vălenii de Munte, noul copreședinte al PNL Prahova a fost ales senator pe lista PNL în județul Călărași, la scrutinul electoral din 2012, are 43 de ani și este dublu licențiat în științe inginerești și economice.

În anul 1995 a absolvit Facultatea de Ingineria Materialelor, Universitatea Politehnică București, iar patru ani mai târziu a obținut încă o licență, de această dată la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Academia de Studii Economice din București. În 2009 participă la un Curs introductiv de siguranță națională organizat de Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. Din 2010 a absolvit cursurile mai multor instituții prestigioase de învățământ de business din lume. Astfel, în 2010 a participat la General Management Program organizat de Harvard Business School, Harvard University, Boston. În 2012, Iulian Dumitrescu s-a înscris în programele de Master of Business Administration la Columbia Business School, New York, și la London Business School, Londra. În 2013 revine la Boston și participă la două programe, unul de Senior Managers in Government și altul de Senior Executives in National and International Security, organizate de Harvard Kennedy School of Government, Harvard University.