43 de percheziţii în Bucureşti, Prahova şi Ilfov. 30 de persoane aduse la audieri

Administrație

Redactia

Polițiștii din Prahova efectuează 43 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni economice./ 30 de  mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează 43 de percheziții în București și în județele Prahova și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedus în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.

30 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

La acțiune participă și jandarmi.

 

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline