Nici cele 18 puncte bifate, în două partide, la turneul amical internaţional de la Piteşti, de către extrema americană Bill Clark şi nici cele patru aruncări reuşite „de afară”, din cele cinci încercări din finala mică, contra bulgarilor de la Cerno More, ale aceluiaşi jucător nu i-au fost suficiente pentru a-l impresiona pe antrenorul Vladimir Arnautovic să-l declare „admis” după testări. Astfel, yankeul, care a şi părăsit deja România, nu a fost oprit la CSU Asesoft. Elegant, Ionuţ Georgescu – preşedintele executiv al echipei CSU Asesoft Ploieşti -, a declarat că Bill Clark nu se încadra în „filozofia de joc a echipei noastre, deşi a fost un jucător căutat de mai multe cluburi”. De ce nu a convins realmente ştie însă foarte bine Arnautovic şi nu avem de ce să nu mergem pe mâna unui tehnician care un ochi ca nimeni altul la descoperit baschetbalişti utili pentru echipa lui. Conducătorii Asesoftului s-au mişcat însă repede şi au adus la Ploieşti un internaţional leton, în vârstă de 30 de ani, Ivars Timermanis (foto; www.sportacentrs.com), o altă extremă, dar cu mare experienţă în câteva ligi puternice de profil din Europa, precum cele ale Germaniei, Poloniei şi Ucrainei. Se speră că balticul va fi util mai ales în perspectiva confruntărilor dificile din grupele EuroChallenge, cu ruşii de la Krasnye Krylia Samara, ciprioţii de la Keravnos Strovolou şi finlandezii de la Joensuun Kataja, cei care i-au eliminat surprinzător, după două succese, pe turcii de la Aliaga Petkim Izmir.

Timermanis, care era în aşteptarea certificatului internaţional de transfer („cartea verde”), a făcut deplasarea cu ploieştenii la Constanţa, iar dacă va putea fi şi legitimat în timp util, atunci va fi văzut pe parchetul Sălii sporturilor din Constanţa, vineri, 5 octombrie, în partida de debut în Liga Naţională, contra Farului, revenită – în vară – în primul eşalon. Ivars Timermanis este înalt de 2,03 metri şi e un bun aruncător de la distanţă, dar atacă şi coşul advers de aproape, cunoscând şi secretele slam-dunk-ului, procedeu care ridică fanii în picioare, ori de câte ori este folosit. În carieră, el a jucat la ASK Buki Gulbene, BK Ventspils, Laupas Liepaja şi Barons Riga, toate din Letonia, Eisbaeren Bremerhaven (Germania), Sporting Inowroclaw, în Polonia, şi SK Cherkasy (Ucraina).

UPDATE. Potrivit www.csuasesoft.ro, Ivars Timermanis a primit „cartea verde” şi va fi inclus astăzi, 5 octombrie 2012, în lotul de 12 baschetbalişti al campionilor en-titre, care vor oferi replica, la Constanţa, de la ora 17.00, Farului. Adversara, nou-promovată, este antrenată de către fostul director tehnic al ploieştenilor, Costel Cernat, şi cuprinde în efectiv, din vară, cinci jucători străini – trei americani, un englez şi un sârb, plus internaţionalul autohton Şenai Islean şi spaniolo-românul Angel Santana, ex-component al Asesoftului în returul sezonului trecut. Legitimarea lui Timermanis nu incumbă un risc de a se pierde un loc de combatant străin din lot, în eventualitatea în care letonul nu va confirma, opţiunile pentru cele două extra-transferuri de afară, permise de regulamentul FRB, rămânând valabile.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline