A venit și vremea revanșei Petrolului ’52 în fața Tricolorului Breaza. Tavi Grigore testează alte formule de echipă

În etapa a X-a a actualei ediții a campionatului Ligii A Prahova, deplasându-se la Breaza, pentru a oferi replica echipei locale, CSO Tricolorul, liderul și de-atunci, AS Petrolul ’52 Ploiești, s-a trezit că a trebuit să combată pe o ploaie fără oprire, care a transformat suprafața de joc într-o veritabilă clisă. Și cum era ilar […]

Sport

Dragos Trestioreanu

În etapa a X-a a actualei ediții a campionatului Ligii A Prahova, deplasându-se la Breaza, pentru a oferi replica echipei locale, CSO Tricolorul, liderul și de-atunci, AS Petrolul ’52 Ploiești, s-a trezit că a trebuit să combată pe o ploaie fără oprire, care a transformat suprafața de joc într-o veritabilă clisă. Și cum era ilar a se mai vorbi despre construcție, specialitatea oaspeților, a fost clar că nu se putea marca decât din faze fixe sau din mingi aruncate pe sus, pentru o izbăvitoare lovitură cu capul. Așa a și fost, până la urmă. După o primă repriză încheiată fără vreo reușită, contrar cursului jocului gazdele au deschis scorul, în minutul 52, prin masivul Petrică Toader (foto jos, în text, felicitat de către un coechipier, cel cu brațul ridicat), trecut în iarnă la CS Ceptura, cel care a transformat cu măiestrie o lovitură liberă directă, de la marginea careului. Ploieștenilor le-au trebuit 10 minute pentru a restabili egalitatea, prin junele atacant Michel Cătălin Jipa, cel care avea și înălțimea necesară, și aptitudinile de a lovi precis mingea cu capul. Până la final, jumătatea de oră rămasă de disputat a fost un veritabil asediu al „galben-albaștrilor” la poarta bravului Vlăduț Marian Iscru, și el părăsind în iarnă Breaza, pentru AFC Bănești-Urleta. Nu s-a mai înscris și astfel Tricolorul a fost a doua echipă din Liga a A Prahova, după CS Păulești, în prima rundă, care a reușit să-i smulgă Petrolului ’52 o remiză!

Tricolorul Breaza - Petrolul 52, sportonlineph.roSâmbătă, 6 mai 2017, de la ora 18.00, arbitrul Mădălin Dicu, din Bucov, va da startul… revanșei petroliștilor, în luptă cu o formație care, în prezent, după 24 de etape, ocupă poziția a XI-a, având 28 de puncte, aflată la 34 de lungimi în urma primului loc din ierarhie, ocupat de ploieșteni, a bifat opt succese, patru rezultate de egalitate și 12 eșecuri, a înscris 33 de goluri și a primit 49, având -8 în clasamentul „adevărului”. Fără jucătorii mai sus-amintiți, dar și fără alții din tur, antrenorul Tricolorului, Florin Stăncioiu, s-a descurcat onorabil, în partea a doua a competiției, echipa lui neavând emoții la retrogradare. Tehnician cu mare experiență, inclusiv la nivelul eșalonului secund național, Stăncioiu știe să gestioneze, de altfel, asemenea situații delicate. Doar la AFC Fortuna Poiana Câmpina, în Liga a II-a, formație desființată între timp, a avut – pentru o perioadă – un lot mai bun și chiar și ceva bani în conturi.

Sigur de câștigarea titlului județean, distanța față de secondantă, CS Blejoi, fiind confortabilă, Octavian Grigore – omologul de pe banca Petrolului ’52 al lui Florin Stăncioiu – continuă să experimenteze, de data aceasta menajându-i pe Ionuț Marinică, Daniel Chiriță (foto sub titlu, în echipament galben-albastru) și Claudiu Tudor (foto sus, în text, cu numărul 10 pe tricou), cei trei fiind lăsați în afara lotului, ca și Iancu și Ursu, de altfel. Delegatul Costel Ilie îi va trece în raportul de joc pe portarii Claudiu Chiș, cel care a apărat și în turul de la Breaza, și Cătălin Nițache, fundașii Răzvan Catană, Alberto Olaru, Jean Prunescu, Gabriel Frâncu, Roberto Alecsandru, Mihai Velisar și Alexandru Radu, mijlocașii Vladimir Butufei, Nini Popescu, Georgian Păun, Dragoș Gheorghe, Tiberiu Nițescu și Ilie Dumitrescu, plus atacanții Roland Stănescu, Adrian Vintilă și Michel Jipa. Un posibil prim „11” ar putea fi următorul: Chiș – Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar – Catană, Butufei – Popescu, Păun, Gheorghe – Stănescu, condiție în care și „banca” va fi foarte ofertantă, după cum se poate observa mai sus.

Breaza - P 52, republicanii, golul lui Petrica ToaderAsistenții lui Dicu vor fi ploieșteanca Diana Florea și Alexandru Chioibașu, un ialomițean din Adâncata. Ca observator revine pe „Ilie Oană”, după partida contra formației CS Ceptura, directorul adjunct al CSM Ploiești, Decu Crângașu. În altă ordine de idei, odată cu veștile bune primite în ultima vreme cu privire la viitoarea finanțare a Petrolului ’52 de către compania Veolia, se așteaptă ca numărul de simpatizanți ai găzarilor prezenți la partidele de pe modernul stadion ploieștean să crească exponențial. Iar primul prilej ar trebui să fie – de ce nu? – revanșa cu Tricolorul Breaza!

Foto: www.telegrama.ro, www.sportonlineph.ro și www.republicanii.ro

Citeste mai departe

Inline
Inline