Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, si vicepreşedintele Laurenţiu Rebega au participat miercuri, 25 septembrie   2013, la Vălenii de Munte, la o conferinţă pe probleme de agricultură. Principalele teme abordate au fost ,,Asigurarea securităţii alimentare prin dezvoltarea zootehniei” şi ,, Perspectiva noului PAC (Politica agricolă comună)cu privire la reconversia plantaţiilor de pomi fructiferi “ .

  În cadrul conferintei a fost prezentat si modelul de bune practici al Poloniei in domeniul agricol dar şi proiectul turistic implementat de Consiliul Judeţean Prahova în zona Văii Teleajenului – ,,Promovarea obiectivelor turistice de pe drumul fructelor”. Acesta este finanţat în cadrul POR (Programul operaţional regional 2007-2013), axa prioritară 5 ,,Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”. Proiectul are o valoare totală de 52.095.882,39 lei, iar obiectivul principal este promovarea produsele turistice de pe traseul ,, Drumul fructelor” din Judeţul Prahova, cu scopul de a creşte atractivitatea zonei, de a dezvolta forme de turism durabil şi de a stimula din punct de vedere economic şi social localităţile străbătute de traseu.

  La evenimentul organizat de asociaţia UNCO – United for Community au mai participat: Achim Irimescu -secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ;George Turtoi -director general Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ;Vasile Băcilă – director general Agenţia Naţională de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie ; Dorel Benu -director general Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ; primari şi fermieri din zonă.

 

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Uimitoarea numire post-retragerea în spate a fostului antrenor principal al Petrolului

Am fost la Popești-Leordeni, sâmbăta trecută, acolo unde Petrolul a câștigat greu, pe final de

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline