Agricultura – subiectul unei conferinţe ţinute la Vălenii de Munte

Știri

Redactia

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, si vicepreşedintele Laurenţiu Rebega au participat miercuri, 25 septembrie   2013, la Vălenii de Munte, la o conferinţă pe probleme de agricultură. Principalele teme abordate au fost ,,Asigurarea securităţii alimentare prin dezvoltarea zootehniei” şi ,, Perspectiva noului PAC (Politica agricolă comună)cu privire la reconversia plantaţiilor de pomi fructiferi “ .

  În cadrul conferintei a fost prezentat si modelul de bune practici al Poloniei in domeniul agricol dar şi proiectul turistic implementat de Consiliul Judeţean Prahova în zona Văii Teleajenului – ,,Promovarea obiectivelor turistice de pe drumul fructelor”. Acesta este finanţat în cadrul POR (Programul operaţional regional 2007-2013), axa prioritară 5 ,,Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”. Proiectul are o valoare totală de 52.095.882,39 lei, iar obiectivul principal este promovarea produsele turistice de pe traseul ,, Drumul fructelor” din Judeţul Prahova, cu scopul de a creşte atractivitatea zonei, de a dezvolta forme de turism durabil şi de a stimula din punct de vedere economic şi social localităţile străbătute de traseu.

  La evenimentul organizat de asociaţia UNCO – United for Community au mai participat: Achim Irimescu -secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ;George Turtoi -director general Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ;Vasile Băcilă – director general Agenţia Naţională de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie ; Dorel Benu -director general Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ; primari şi fermieri din zonă.

 

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline