Al treilea volum din „enciclopedia Petrolului” va apărea după Sărbătoarea Sf. Ioan

Sport

Dragos Trestioreanu

Cu destul de puțini ani în urmă, fostul arbitru de fotbal și, apoi, observator al AJF Prahova, Răzvan Frățilă, sau Răzvan V. Frățilă cum se semnează, a lansat cu succes primele două volume din ceea ce eu numesc „Enciclopedia Petrolului”. Mai precis, o mega-monografie a clubului fanion al Ploieștiului și al Prahovei. Înhămat cu o mare răbdare, dar mai ales cu o putere de muncă extraordinară în ceea ce privește documentarea, bătând drumul Bucureștiului de „n” ori, pentru a căuta în biblioteci tot ce se putea găsi despre Petrolul, Răzvan Frățilă a scos, în 2013, primul volum – din seria „Petrolul Ploiești, Istorie și Tradiție” – sub denumirea de „Începuturile”. Un an și ceva mai târziu a apărut și volumul al doilea, intitulat „Gloria”. Iar, în curând, după mai bine de doi ani, va fi scos și cel de-al treilea – „Periplu Mondial”. Dar nu se va termina aici, deoerece… povestea continuă!

Lansat în preajma Crăciunului, la Pub Doroftei, în prezența fostelor glorii, beneficiare – de altfel – a singurelor volume scoase de la tipar până atunci, a unor suporteri și a presei, volumul al treilea va ajunge în mâna celor care l-au pre-plătit – dar și în noul fanshop, ca și pe alte piețe – după sărbătoarea Sf. Ioan. Ulterior datei de 7 ianuarie 2018, mai precis.

Dacă, alătdată, a scoate o carte nu era chiar o întreprindere atât de dificilă, în ultima vreme e un adevărat stres, din păcate. Este motivul pentru care „Periplu Mondial” se mai lasă încă așteptat, dar ca și  „Începuturile” și „Gloria” nu va trebui să lipsească din biblioteca fiecărui adevărat iubitor al Petrolului. A cunoaște în amănunt istoria echipei de fotbal pe care o iubești este un sentiment nepereche. Și din volumele scoase deja, sau care vor mai fi scoase, toți suporterii Petrolului vor reuși să afle TOTUL!  Iar asta, prin munca deosebită a scriitorului și sprijinul acordat lui de fani nepereche, care s-au implicat, de fiecare dată, nemijlocit.

Foto: Facebook

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline