Angajaţii SC FC Petrolul semnalează încălcări ale legii în procedura de insolvenţă a clubului

Sport

Daniel Dimache

Am primit pe adresa redacţiei un comunicat de presă, trimis de Ionuţ Stuparu şi semnat „Angajaţii FC Petrolul Ploieşti” prin care se semnalează anumite aspecte în procedura de lichidare. La o primă lectură, dacă lucrurile stau în aşa fel încât sunt prezentate, pare că este vorba despre ÎNCĂLCĂRI ALE LEGII. Deşi bunurile aparţinând clubului sunt vândute, foştii angajaţi nu şi-au primit drepturile salariale, la peste un an de la declanşarea insolvenţei. Legea stipulează că, în cazul falimentului, creanţele sunt plătite într-o ordine care îi plasează pe foştii salariaţi ca prioritari, după acoperirea cheltuielilor legate de lichidare, inclusiv cele făcute de lichidator. Or, dacă se vând bunurile numai ca să funcţioneze lichidatorul şi să-şi acopere cheltuielile este cea mai mare anomalie posibilă, dacă nu chiar infracţiune. Publicăm comunicatul de presă şi solicităm un puncte de vedere al administratorului judiciar SC VIA INSOLV SRL, precum şi al instituţiilor statului abilitate să verifice legalitatea activităţii.

COMUNICAT DE PRESA

Ca urmare a evenimentelor care au condus aducerea in stare de faliment a clubului PETROLUL PLOIESTI, in vederea unei informari corecte a opiniei publice, angajatii clubului va transmit urmatoarele:

In data de 06.02.2015, Tribunalul Prahova a admis cererea debitoarei ( F.C. Petrolul Ploiesti), iar in consecinta a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de aceasta. Astel, a fost desemnat,  provizoriu, administrator judiciar pe VIA INSOLV SPRL, societatea care trebuie/trebuia  sa indeplineasca atributiile prevazute de lege, obligandu-l totodata sa notifice creditorii asupra deschiderii procedurii.

In data de 22.06.2016, Tribunalul Prahova admite cererea administratorului judiciar (VIA INSOLV SPRL), dispunand astfel inceperea procedurii generale a falimentului a FC PETROLUL PLOIESTI, sens in care desemneaza lichidator provizoriu pe administratorul judiciar numit initial (VIA INSOLV SPRL) acesta urmand a indeplini atributiile prevăzute de lege.  Asadar, din acest moment a fost ridicat dreptul de administrare al debitorului, au fost sigilate bunurile clubului, au  fost fixate termene pentru depunerea cereriilor privind creantele nascute in cursul procedurii.

Din acest moment, noi salariatii FC PETROLUL PLOIESTI, fiind inscrisi la masa creditorilor, cu prioritatea conferita de legea 85/2014, aveam dreptul a ne recupera drepturile salariale restante.

Precizam ca nici pana la data de 03.02.2017 aceste drepturi salariale nu ne-au fost acordate.

Mai mult, lichidatorul judiciar desemnat avea obligatia, la solicitarea noastra prin reprezentantul desemnat,  de a sesiza FONDUL DE GARANTARE PENTRU PLATA CREANTELOR SALARIALE.

Acest demers a fost realizat  de VIA INSOLV SPRL abia in luna Decembrie 2016, mai exact la 6 luni dupa dispunerea de catre instanta in ceea ce priveste inceperea procedurii generale a falimentului si doar dupa ce am cerut lamuriri referitoare la procesul privind falimentul clubului.

In tot acest timp, bunurile lui FC PETROLUL PLOIESTI au inceput sa fie instrainate, fara ca macar cineva sa se gandeasca la noi, angajatii FC PETROLUL PLOIESTI, cei care am sustinut acest club cu inima deschisa, fara ca macar cineva sa se intrebe in ce mod bunurile clubului se evapora, iar datoriile raman. Cine si de ce doreste cu atata ardoare sa distruga echipa noastra?

Informam pe aceasta cale ca noi angajatii, inca avem lacrimi in ochi si sufletul incarcat de durere pentru starea in care a fost adusa echipa noastra si mai mult de atat, pentru ca este terfelita intr-un noroi pe care nu il merita.  Nu dorim sa fim partasi la scandalul si asa destul de mediatizat pe aceste probleme, insa am vrea ca, in aceasta poveste fara sfarsit, sa fie implicate si autoritatile statului, in sensul de a se verifica in ce masura bunurile clubului au fost instrainate potrivit legii, unde au ajuns banii proveniti din instrainarea acestor bunuri, de ce, noi, salariatii nu putem beneficia de drepturile noastre salariale si nu in ultimul rand, de ce nu se doreste tragerea la raspundere personala a fostului administrator.

Nu in ultimul rand, se vehiculeaza ca sumele incasate de pe urma bunurilor instrainate de persoana juridica desemnata sunt nesemnificative in raport de datoriile clubului. In acest caz, ne intrebam de ce nu se doreste, asa cu mai sus am aratat, atragerea raspunderii personale a celor care se fac vinovati de situatia aceasta, urmand ca ulterior persoanele vinovate sa raspunda cu bunurile personale? Exista cumva vreun interes in musamalizarea situatiei reale?

Pe aceasta cale, reamintim tuturor ca si noi cei care am servit clubul si echipa noastra , inca formam baza unei reconstructii serioase si sanatoase a ceea ce se doreste a fi  echipa“ LUPII GALBENI”.

Ne exprimam inca  increderea ca exista solidaritate in realizarea interesului clubului noastru,  in renasterea unei echipe cu care sa ne mandrim,  că vom readuce PETROLUL PLOIESTI în prim-planul fotbalului romanesc si international, ca acesta va fi condus de  profesionisti, fara interese ascunse, ca institutiile si autoritatile romane, precum si cei desemnati de Tribunalul Prahova ii vor  trage la raspundere pe toti cei care au adus clubul nostru in faliment.

            Multumim pe aceasta cale tuturor celor care in ciuda presiunilor si problemelor nu s-au dat la o parte si sunt in continuare alaturi de noi, luptand pentru dreptatea echipei PETROLUL, dl. Cristi Vlad , dl. Dumitrache Ionut , dl. Preda Octavian , dl. Claudiu Toader , dl. Ionita Bebe , dl. Constantin Vasile , dl. Ivan George , dl. Ivan Adrian , d-nei Chejnoiu Rodica , dl Dutu Constantin , d-nei Duta Alice , d-nei Podaru Iuliana , dl. Matei Cristian , dl. Zahiu Bebe , dl. Tureac Laurentiu , dl. Ionut Pana , dl. Toma Paul , dl. Iordache Cristian , dl. Gheorghe Liliac , dl. Dan Dorobat , dl. Mitica Jipa , dl. Stuparu Valeriu  si nu in ultimul rand dl. Avocat  Lucian Niculescu .

Angajatii FC Petrolul Ploiesti

Citeste mai departeStatistici T5
Inline
Inline