La Vaslui, în etapa a XXVIII-a a campionatului Ligii I de fotbal, FC Astra Ploieşti le-a dat mari fiori locanicilor de la Fotbal Club şi suporterilor echipei lui Adrian Porumboiu, reuşind să deschidă scorul în minutul 32, prin William de Amorim (foto, în stânga, luptându-se cu Daniel Novac, de la Sportul Studenţesc Bucureşti; www.fcastraploiesti.ro), brazilianul fiind la a doua sa reuşită pentru „draci”, după cea consemnată în „Regie”. În Moldova, el a beneficiat însă de o gravă eroare a portarului canadian de origine sârbă Milan Borjan, cel care a scăpat mingea în poarta, la colţul scurt, în urma şutului expediat de la 18 metri, după un corner scurt al lui Junior Morais, care a colaborat perfect cu compatriotul său. Ploieştenii au condus până în minutul 55, când un fost echipier al lor, de până în iarnă, Ousmane N’Doye, a împins în plasă, din apropiere, un balon respins cu picioarele de către Silviu Lung jr., ulterior unui şut al altui brazilian, Wesley Lopes, care primise o pasă excelentă de la Mike Temwanjera. Oaspeţii au căzut după ce Bogdan Pătraşcu a văzut şi al doilea cartonaş galben, în minutul 64, de la centralul debutant bucureştean Iulian Dima, pentru un atac cu talpa asupra lui Anderson. Cum mijlocaşul Astrei nu l-a atins pe brazilian a apărut o polemică, la care a aderat urgent şi afectatul direct Gigi Becali, tema în contradictoriu fiind eliminarea, apreciată de unii ca fiind nejustificată. Cum s-a uitat că şi intenţia se sancţionează, apreciem că decizia tânărului arbitru a fost una corectă.

Chiar şi în 10 oameni pe teren, cei din „9 Mai” au părut a putea conserva totuşi acel 1-1 de pe tabelă, însă – cu cinci minute înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc – Lucian Sânmărtean a executat, măiastru, o lovitură liberă de pe dreapta, iar fundaşul central Marius Constantin, neluat în seamă, a înscris cu latul, de la 4 metri, pe lângă portarul Astrei, stabilind scorul final, în urma primei sale reuşite în tricoul galben-verde al Vasluiului. Astfel, portughezul Augusto Inacio şi jucătorii lui se menţin în cărţile luptei pentru titlu, un semieşec în faţa Astrei micşorându-le, mai mult ca sigur, şansele. La final, omologul de pe banca oaspeţilor al lusitanului , Mircea Rednic, a declarat pentru www.gsp.ro: „În prima repriză, doar Astra a existat pe teren. Echilibrul s-a rupt când a luat Pătraşcu al doilea cartonaş galben. Am muncit, cred că meritam un egal”. În schimb, patronul Stelei a avut suspiciuni de non-combat, în privinţa oaspeţilor, şi a spus şi pe cine bănuieşte pentru aşa ceva: „Cum să dea gol Marius Constantin din trei metri, unde era apărarea Astrei?! Găman trăgea de timp la 2-1 pentru Vaslui, plus că arbitrul l-a eliminat aiurea pe Bogdan Pătraşcu. Vreau să ştiu şi eu cât de scump şi-au vândut pielea cei de la Astra! Dinu Vamă face toate astea, nu Niculae sau Rednic!”. Acum, cine nu face… jocurile Stelei, gata e blat?!

FC VASLUI: Borjan 5 – Milanov 6.5, Papp 6.5, M. Constantin 7, Paito 6.5 – N’Doye 7 (59 – Yero Bello 6.5), Anderson 6.5 – Adailton 6 (28 – N. Stanciu 6), Wesley (cpt) 7, L. Sănmărtean 7.5 – Temwanjera 6.5 (76 – Buhăescu). Antrenor: Augusto Inacio.

ASTRA: S. Lung jr. 6.5 – Bărboianu 6, V. Găman 6, Oprsal 6, Junior Morais 6.5 – Seto (cpt) 6, B. Pătraşcu 4 – William de Amorim 7 (71 – Laionel 5.5), Spadacio 6 (66 – Ricardo 6), Al. Stan 5.5 – Fatai 6 (78 – B. Rusu 5.5). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Iulian Dima 6.5 (Bucureşti) – Aurel Oniţa 7 (Constanţa) şi Petruţa Iugulescu 6.5 (Târgovişte).

Observator de joc: Cornel Cacoveanu (Târgu Mureş).

Cartonaşe galbene: B. Pătraşcu (21 şi 64), William de Amorim (44), N. Stanciu (50), V. Găman (53), Spadacio (62), Milanov (63), Junior Morais (85), M. Constantin (86), Ricardo (90+1).

Cartonaş roşu: B. Pătraşcu (64).

În runda a XXIX-a, Astra va avea de disputat, pe „Columbia”, un meci dificil, contra Rapidului, care va veni în „9 Mai” după ce a pierdut 2 puncte, acasă, în derbiul cu Steaua. Dar, deşi afirmă cu totul altceva, giuleştenii nu au renunţat deloc a se lupta pentru titlu, nimeni negarantându-le că vor cuceri 100%, după finala cu Dinamo, trofeul cu care este doată Cupa României.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline