Chemarea lui Ioan Niculae (foto; www.gsp.ro), patronul prim-divizionarei de fotbal Astra Ploieşti, de către procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, (DIICOT), pentru a fi anchetat cu privire la faptul că una dintre firmele sale, se pare că este vorba despre InterAgro, ar fi beneficiat de energie la un preţ sub cel al pieţei, a creat vâlvă şi în lumea fotbalului. Asta pentru că procurorii DIICOT au dispus deja începerea urmăririi penale, printre alţii, şi faţă de reprezentanţii unor societăţi beneficiare ale unor astfel de avantaje, printre care, se spune,  repetăm, şi una a miliardarului teleormănean.

Echipă fără probleme de ordin financiar, de când a revenit în primul eşalon, Astra se poate confrunta de-acum înainte cu anumite necazuri de acest gen, deşi patronul ei neagă veridicitatea acuzaţiilor grave care i se aduc de către DIICOT: „săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminare a economiei naţionale,  prev. de art. 167 alin. 1  si art. 165 alin. 2 C.p”. Niculae a declarat însă, la postul de televiziune Realitatea, că „noi (n.r. – InterAgro) nu am primit niciodată gaz la alt preţ decât alte companii din România. Companiile mele nu au datorii la stat. Întrebaţi-i pe procurori. Faceţi o mare eroare să daţi la o astfel de oră informatii inexacte (…). Nici nu am luat cunostinţă oficial de acest dosar. Deci, nu pot să fac niciun fel de apreciere. Nu am fost înştiinţat, pe nicio cale oficială, de acest dosar (n.r. – cel instrumentat de procurorii DIICOT cu privire la prejudicierea SNGN Romgaz SA şi a bugetului consolidat al statului)”.

Finanţatorul echipei de fotbal Astra Ploieşti a conchis: „Ca de obicei în Romania, întâi se dau la presă, chipurile fiind scurgeri de informaţii, apoi, pe surse,  într-un ziar care este apropiat DIICOT-ului şi, după aceea, preia toată presa romanească, dezbate şi deja te-au condamnat, până se declară DIICOT (…)”. Rămâne acum de văzut cât va fi de afectată – sau dacă va fi – formaţia din „9 Mai” de acest scandal, care îl are, în prim-plan, printre alţii, pe patronul său, Ioan Niculae, cel care a părăsit  foarte nervos sediul în care a fost anchetat, împingând cu mâna microfoanele reporterilor de televiziune deplasaţi la faţa locului

 

 

 

 

 

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Riscul amenințărilor mutării Petrolului în alt oraș. Atunci și acum…

Cândva, aflată sub pulpana FSLI Petrom, SC FC Petrolul – cum se numea pe-atunci – a fo

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline