Luni, 10 septembrie 2012, la Riga, în Letonia, s-a desfăşurat ultimul meci din campania de calificare pentru Campionatul European „U 21” al echipei naţionale de profil a României, în compania reprezentativei similare a ţării baltice. În mare formă, dar tardiv, tricolorii s-au impus cu scorul de 4-0 (1-0), prin golurile marcate de către dinamoviştii Marius Alexe (minutul 11) şi Cosmin Matei (52), plus actualul gorjean Mihai Răduţ (72 şi 81). Primii doi au avut legături cu formaţii din reşedinţa de judeţ a Prahovei, cel dintâi combătând atât pentru FC Ploieşti, cât şi pentru Astra, ca şi ultimul, de altfel.

În „11”-le de debut al partidei şi-a făcut loc, la tricolori, un „drac” actual, Gabriel Enache (foto; www.gsp.ro), cel care a prins însă pe teren doar o repriză, prima, fiind înlocuit la pauză de Cosmin Matei. În schimb, pe bancă a rămas portarul de rezervă al Astrei, Dinu Moldovan, titular fiind goal-keper-ul Pandurilor Târgu Jiu, David Lazar, care va apăra buturile gorjenilor duminică, 16 septembrie, pe „Ilie Oană”, în jocul cu Petrolul. Atunci când va putea fi văzut la joc „pe viu” şi căpitanul de la „U 21”, mai sus-amintutul Răduţ.

România s-a clasat a treia, cu 14 puncte, ratând astfel calificarea la turneul final, în urma devansării sale de către Franţa (21) şi, respectiv, Slovacia (15), cea din urmă făcând scor, pe teren propriu, cu trupa Kazahstanului, scor: 6-0!

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline