Băneștiul a „rupt”, pentru moment, lupta pentru șefia Ligii A Prahova. Victorie în fața Blejoiului

Sport

Dragos Trestioreanu

Vreme de 45 de minute, primele ale derbiului etapei a XX-a a campionatului Ligii A Prahova, ocupantele locurilor al treilea, respectiv al doilea din ierarhia la zi au fost egale atât pe teren, cât și pe tabela de marcaj a arenei din comuna prahoveană Bănești-Urleta. Scorul la pauză a fost astfel 1-1. Antrenorul principal-jucător al gazdelor, Marius Vișan, a câștigat un duel cu fostul căpitan al echipei CS Blejoi, Ionuț Filip, și a deschis scorul în minutul 15, după un șut la colțul lung, expediat din careul mare. Însă, numai șapte minute au fost în avantaj localnicii, deoarece al doilea marcator din lotul blejoienilor, Cristian Vasile, a egalat, reluând de la 12 metri o minge întoarsă de pe linia de fund a terenului spre centrul suprafeței de pedeapsă de către golgheterul oaspeților, Cosmin Lambru. A fost scorul primei reprize, una ulterior căreia era mai dificil de pronosticat cine avea să-și adjudece jocul.

Dacă s-au înscris doar două goluri, câte unul de fiecare tabără, ambele combatante, și cu precădere cea oaspete,  au avut oportunități  de a prelua conducerea. Sau de a schimba mai devreme pentru prima oară tabela. Adică așa cum s-a întâmplat în minutul 13, cu aceiași Vișan și Filip drept protagoniști, ultimul greșind în fața celui dintâi, care a scăpat singur, dar a fost blocat de portarul advers, Adrian Gheorghe, ieșit temerar dintre buturi pentru a-l bloca, la 14 metri, pe atacantul Băneștiului. Prinzând curaj, blejoienii au atacat decis și puteau să rezolve chiar meciul, până la pauză. Însă același Vasile a irosit două ocazii imense în minutele  30 și 34, mai întâi necadrând o reluare din  8 metri, deși poarta era părăsită, apoi șutând pe lângă buturi de la 12 metri, după o pătrundere a sa. Mai mult, Cosmin Lambru și Cătălin Ruptureanu au „bramburit” un contraatac de „doi contra unu”, cel dintâi nepasându-i în timp util celui de-al doilea, iar astfel faza a rămas fără rezultat.

1Cum ocaziile irosite se răzbună, Băneștiul a fost decisiv în mitanul secund, pe care l-a și controlat în totalitate. A marcat, drept urmare, de două ori – prin  antrenorul secund-jucător Claudiu Dumitrescu (53), după o reluare din apropiere în plasă, ulterior unui cap al lui Georgel Radu, și același Vișan (82), care a avut o acțiune personală printre fundașii centrali adverși, finalizată cu un șut la colțul lung – și a avut și o reușită anulată, tot a lui Vișan, în minutul 72. Decizia de nevalidare a golului s-a făcut ca urmare a semnalizării asistentului Bogdan Mociorniță, cel care a ridicat steagul pentru un ofsaid. Astfel, derbiul rundei a fost adjudecat, cu 3-1 (1-1), de echipa care a… ratat mai puțin! Prin acest succes, AFC Bănești-Urleta a redus ecartul la doar patru lungimi față de CS Blejoi, care are acum emoții în fața „fuleului” băieților lui Aurelian Covrig și Marius Vișan. Dacă însă ar fi fost o „dublă” de Cupa României, s-ar fi calificat mai departe totuși echipa de pe locul 2 al ierarhiei Ligii A, iar asta pentru că a marcat în deplasare, în tur fiind 2-0, iar în retur, 1-3. Una peste alta, a fost un joc între cu sigruanță cele mai bune echipe din competiție după liderul detașat în prezent la 4 puncte, ACS Petrolul ’52 Ploiești. Un lider care se va deplasa la Bănești luna viitoare, pentru un meci de maxim interes, la care se speră ca organizarea să fie de nota 10, din toate punctele de vedere.

AFC BĂNEȘTI-URLETA: Iscru – Soreanu, Gânju, Al. Neagu (23 – G. Radu), A. Roșu (35 – M. Petrescu) – Al Popa – H. Nicolae (46 – A. Alexe), Ilioiu, Claudiu Dumitrescu, Stăncescu (80 – I. Crăciun) – Marius Vișan. Antrenori: Marius Vișan (principal), Claudiu Dumitrescu (secund).

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica (83 – Fl. Badea), V. Iordache, I. Filip, Șt. Stanca – Ir. Dumitru (68 – M. Anghel), Enciu (75 – Rudaru) – Ruptureanu, Cr. Vasile, Vl. Badea – Lambru. Antrenori: Răzvan Vlad (principal), Emil Coșieru (secund).

Au arbitrat: Mihai Safta (Iordăcheanu) – Claudiu Dumitru (Ploiești) și Bogdan Nicolae Mociorniță (Băicoi).

Observator AJF: Ion Andreoiu (Ploiești).

Cartonașe galbene: Stăncescu (28), Claudiu Dumitrescu (55), Cl. Stoica (70), Al. Popa (73), G. Radu (78).

2Dacă AFC Bănești-Urleta îl are în lot pe fundașul central transferat în iarnă de la ACS Petrolul ’52 Ploiești, Ionuț Alexandru Crăciun, cel care s-a întors la gruparea de lângă Câmpina, acolo de unde plecase la Metalul Reșița, pe vremea când trupa bănățeană evolua în eșalonul secund național, în schimb, un alt jucător al găzarilor, plecat tot în pauza competițională la CS Blejoi, atacantul retras Sebastian Marian Petre, reamintesc că a renunțat recent din nou la fotbal, în favoarea unui serviciu în Anglia. Altfel, de subliniat că golgheterul Ligii A Prahova, Cosmin Lambru (CS Blejoi), cu 21 de reușite, nu a mai înscris în ultimele patru etape, fiind amenințat serios, acum, de Andrei Ciobanu (CS Păulești), cel care a ajuns la 18 goluri marcate, ultimele două în partida din această etapă.

Foto: Paul MÂINEA

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline