În luna septembrie a anului trecut, profesorul de istorie Dinu Mihail Pătraşcu, de la Grupul Şcolar „Constantin Cantacuzino” din Băicoi, a intrat în greva foamei pentru că a primit calificativul „nesatisfăcător” la inspecția pentru gradul I didactic. Acesta susţinea, la acea vreme, că evaluarea fusese făcută de un coleg din şcoală care nu avea acest drept.

În urma protestului făcut, Ministerul Educaţiei a trimis o echipă a Corpului de Control pentru a analiza situaţia creată la Grupul Şcolar Constantin Cantacuzino.

Zilele trecute, Dinu Mihail Pătraşcu a intrat din nou în greva foamei, acuzând noua conducere a liceului de lipsă de comunicare şi de numeroase abuzuri. „Mi s-au eliberat trei calificative. Primul a fost «nesatisfăcător», al doilea «bine» și al treilea «foarte bine». În schimb, ultimul este o simplă foaie, fără să fie atașat un proces verbal al Consiliului de Administrație sau fișa de evaluare. Al doilea motiv este că mi s-a luat dirigenția într-un mod fraudulos”, a declarat Dinu Mihail Pătraşcu.

Chiar dacă profesorul a obţinut calificativul „foarte bine”, acesta nu are nicio valoare fără avizul conducerii, care lipseşte din dosar. „Am cerut doamnei director Gheorghe Mihaela să-mi comunice în scris pe ce documente se bazează că aș fi fost sancționat, aș fi făcut nu știu ce lucruri neortodoxe. Dânsa mi-a dat răspuns că nu am fost sancționat, nu s-a întrunit nicio comisie de indisciplină. Nu am auzit în viața mea de a fi o comisie de indisciplină. Nu e în stare să-mi prezinte pe documente”, a explicat Dinu Mihail Pătraşcu.

Noul director al Grupul Şcolar Constantin Cantacuzino din Băicoi, Mihaela Gheorghe, a refuzat să-și expună punctul de vedere.Profesorul Dinu Mihail Pătraşcu va continua protestele până când se va găsi o soluţie pentru problemele sale.

 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline