Vasile Blaga este câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei – 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader. Principalii candidaţi s-au ciocnit în declaraţii, iar Udrea a contestat rezultatul alegerilor cerând renumărarea.

Convenţia Naţională a PDL, în cadrul căreia a fost ales preşedintele partidului, a prilejuit o dispută fără menjamente, începută cu mult timp înainte de ziua de sâmbătă, campania electorală din interiorul formaţiunii politice polarizând membrii marcanţi, dar şi pe cei simpli. De altfel, şi preşeintele Traian Băsescu s-a implicat direct, susţinând-o mai mult sau mai puţin făţiş pe Elena Udrea. Ca şi şefa liberalilor prahoveni, Roberta Anastase, fostul premier Emil Boc şi alţii. Fără să fie de ajuns. În cadrul democrat-liberalilor prahoveni, însă, o mică grupare în fruntea căreia se află deputatul George Ionescu a făcut “dizidenţă” şi l-a susţinut pe Blaga.

Dat fiind deznodământul alegerilor, este extrem de interesant cum vor evolua lucrurile în filiala prahoveană a PD-L vizavi de rivalitatea Anastase – Ionescu, care, din informaţiile noastre atinsese cote ridicate. Deşi nu a făcut publică vreo intenţie a sa în acest sens, mai mulţi oameni politici prahoveni, din partidul său dar şi din alte formaţiuni, ne-au confirmat că George Ionescu luase în calcul, în funcţie de rezultatul alegerilor Convenţiei, chiar să părăsească partidul. Ce se va întâmpla acum?

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline