Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a fost sesizat de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova despre faptul că minora S. Gabriela de 15 ani, aflată în plasament maternal profesionist, a fost abuzată sexual de tatăl său natural, S. Gheorghe, din Boldeşti Grădiştea.

Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au deschis o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti şi din probele administrate rezultă că după moartea mamei minorei, tatăl ei a întreţinut cu ea raporturi sexuale prin constrângere.

Tot din cercetările poliţiştilor a mai rezultat că după încredinţarea minorei în plasament maternal profesionist de către D.G.A.S.P.C. Prahova, S. Gheorghe a continuat să-şi caute fiica şi să o oblige pe aceasta să întreţină cu el relaţiile incestuoase.

În cursul lunii mai 2012, întrucât luase o notă mică la o simulare a examenului de capacitate, temându-se să nu fie reîncredinţată tatălui ei, minora a adus la cunoştiinţa asistentului maternal situaţia de fapt, apoi reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Prahova.

Minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică a specialiştilor D.G.A.S.P.C. Prahova.

Analizând actele de urmărire penală şi constatând că împotriva lui S. Gheorghe sunt probe şi indicii temeinice de vinovăţie, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de S. Gheorghe şi totdată a dispus reţinerea acestuia, urmând să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline