40 de studenți care studiază ingineria și științele aplicate au primit astăzi burse în cadrul Roberto Rocca Education Program, o inițiativă TenarisSilcotub de sprijin pentru învățământul tehnic universitar.

Bursele se oferă la nivel național, iar 4 dintre câștigători sunt studenți ai Universității Petrol‑Gaze din Ploiești. Cel mai numeros grup de bursieri este format din studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca (20 de persoane), iar lista este completată de tineri cu rezultate  excelente de la Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea „Babeș-Bolyai”. Din totalul de 40 de tineri, 8 au beneficiat de această formă de susținere și în anul universitar precedent, în timp ce restul sunt pentru prima dată în program.

Valoarea fiecărei burse de studiu este de 9.600 de lei. Tinerii care beneficiază de această formă de susținere din partea TenarisSilcotub au fost selectați de specialiștii companiei atât pentru rezultatele foarte bune înregistrate la facultate în anul universitar precedent, cât și pentru potențialul lor de a deveni buni profesioniști și lideri. Procesul de selecție, demarat în luna septembrie a anului trecut, a urmărit abilitățile de comunicare ale tinerilor bursieri, capacitatea de analiză și calitățile de leadership, pasiunea pentru inginerie și inovare. Studenții care primesc această bursă nu au la rândul lor nicio obligație față de companie, fiind liberi să își aleagă ulterior propriile opțiuni cu privire la viitoarea carieră sau continuare studiilor la nivel post-universitar.

TenarisSilcotub a inițiat acest program în România în 2006, fiind în prezent la ediția cu numărul 11; până în prezent, s-au acordat 430 burse pentru tineri cu potențial care studiază la cele mai prestigioase facultăți cu profil tehnic din țară.

Studenții bursieri s-au reunit joi, 12 ianuarie, în amfiteatrul TenarisUniversity, centrul de training TenarisSilcotub din Zalău, pentru evenimentul de decernare a burselor, organizat sub titlul “Creativitatea – cheia inovării și a dezvoltării”. “Fiecare produs folosit azi de milioane de oameni a început ca un desen pe planșa unui inginer. Voi sunteți cei care, continuând pe acest drum al excelenței în educație, veți avea puterea de a construi viitorul. Condiția este să rămâneți mereu informați, pasionați și curioși”, a spus Mihaela Popescu, Area Manager Tenaris România, care i-a felicitat pe bursieri alături de reprezentanții universităților partenere din acest program.

La finalul evenimentului – care a reprezentant o întâlnire a educației cu industriei, a teoriei cu realitatea și a prezentului cu viitorul – tinerii au fost invitați să participe la o activitate de training experențial – “Metropola” – prin care au construit împreună un oraș al viitorului așa cum și-l doresc.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline