Timpul estimat pentru citirea articolului este 99 secunde

Vineri, la Rîfov, a avut loc dezvelirea bustului marelui Voievod, Mihai Viteazul. Vorbim de o iniţiativă a Societății cultural-istorice „Mihai Viteazul”, ce s-a bucurat de întregul sprijin al Primăriei Rîfov.
La acest eveniment au participat alături de Costin Cazanciuc, primarul comunei Rîfov, Mãdalin Voicu, secretar de stat în Ministerului Culturii și Identității Naționale, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, subprefectul Emil Dragănescu, parlamentari, personalități din diferite domenii de activitate, elevi.

Alegerea amplasării bustului domnitorului român în localitatea Rîfov nu este întâmplătoare, deoarece numele marelui voievod este legat de aceste aşezări . Astfel, în jurul anilor 1595-1596 el este prezent în zona Gherghiţa,Tîrgşorul Vechi şi Rîfov precum şi la Ploieşti, aşezare pe care a ridicat-o la rangul de târg domnesc.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader a înmânat o diplomă de excelenţă în semn de recunoaştere pentru contribuţia adusă la derularea programului aniversar ,, România 100” primarului localităţii Rîfov , Paul Costin Cazanciuc.
Bogdan Toader: „Este cu adevărat un prilej de bucurie să vezi atâția oameni adunați laolaltă, uniți de pasiunea pentru istoria neamului românesc. Acestui eveniment îi asociez cuvintele marelui nostru poet Mihai Eminescu: „Fără cultul trecutului nu există iubire de țară.”

Costin Cazanciuc, primarul comunei Rîfov: „Istoria comunei Rîfov şi, în special a satului Palanca în care dezvelim acest bust este strâns legată de Mihai Viteazul. În acest loc, în anul 1595, oastea lui Mihai Viteazul a dus o bătălie cu tătarii pe care i-a spulberat, făcându-i palancă, adică i-a culcat pe toţi la pământ. Iar rîfovenii din ziua de astăzi sunt urmaşi ai celor care au dus acea luptă, mulţi dintre oştenii lui Mihai Viteazul fiind membri ai acestei comunităţi”

Această prezentare necesită JavaScript.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 196 secunde Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor celebri din ţara asta. Acuma, depinde de g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Timpul estimat pentru citirea articolului este 143 secunde Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „înainte”  era mai bine, am un mesaj:  D

Uite Vagner, nu (mai) e Vagner!

Timpul estimat pentru citirea articolului este 218 secunde FC Petrolul Facebook Official a oferit informația conform căreia clubul găzarilor s-a despărțit amiabil de fotbalistul Alexandru Vagner,

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Timpul estimat pentru citirea articolului este 267 secunde Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurarea unui regim sălbatic de exploatare econ

Inline
Inline