Efective ale Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia, în colaborare cu celelalte structuri abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, au desfăşurat misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul Festivalului Olimpic al Tineretului European desfăşurat în perioada 17-22 februarie în judeţul Braşov, la care au participat aproximativ 2000 de delegaţi din 45 de ţări.

Pe lângă misiunea de asigurare a ordinii publice, a fost necesară şi prezenţa jandarmilor montani specializaţi în intervenţia alpină şi pe pârtii, care, după cum declara şi inspectorul general al Jandarmeriei Române colonel Mircea Olaru “nu se doreşte a avea o prezenţă extremă, să militarizăm aceste manifestări, ci dimpotrivă, să fim aproape de cetăţeni. Este o misiune importantă pentru noi, o misiune importantă pentru Braşov şi România şi noi contribuim la acest lucru”.

Instructorii Centrului din Sinaia, desemnaţi ca specialişti montani, au asigurat ordinea publică la locurile unde s-au desfăşurat competiţiile sportive, având totodată şi misiunea de salvare-evacuare a persoanelor accidentate pe pârtie.

Referitor la misiunea îndeplinită, plt. adj. şef Vintilă Florin – instructor de schi şi alpinism-, a declarat: “Misiunea s-a desfăşurat fără probleme, ne-am bucurat de fiecare moment petrecut aici, deoarece nu în fiecare zi ai ocazia să vezi şi să comunici cu specialişti în schi, ţinând cont că noi suntem formatori şi monitori de schi. Din punctul meu de vedere, pe mine personal m-a încântat această misiune, în ciuda frigului şi a oboselii, nu fizice cât psihice, ca misiunea să o închei fără probleme. Eu sunt om al muntelui şi orice moment petrecut aici, pentru mine este… rostul vieţii”.

Prezenţa jandarmilor montani a fost un element de siguranţă pentru participanţii la competiţii, cât şi pentru turişti, care au apelat la ei ori de câte ori au avut nevoie de ajutorul lor.

Totodată, pentru asigurarea rapidă şi eficientă a misiunii de la Braşov, Centrul Montan Sinaia a pus la dispoziţie tehnica şi echipamentele din dotare şi a asigurat cazarea şi masa a 80 de jandarmi de la secţiile şi posturile montane implicate în misiune.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline