Odată cu victoria cu 4-2, după un incredibil 4-1 la pauză, a Petrolului, în dauna echipei de pe locul al patrulea, Atletic Bradu, se poate trage, în primul rând, concluzia că „lupii” au un preparator fizic foarte bun! Așa ar fi câtă vreme Marius Haită a reușit, în numai trei zile de la istovitoarea dispută cu CS Mioveni, din  Cupa României, să le readucă tonusul de competiție lui Claudiu Tudor și al coechipierilor acestuia.

Ca să nu mai fie vorbe, petroliștii l-au luat tare, de la bun început, pe bietul goal-keeper al Bradului, Ilie Burci, obligându-l să scoată mingea din plasă, pentru prima oară, după doar 12 secunde de la primul fluier al centralului covăsnean Cristian Moldoveanu! Se știe că, dacă primește mingea în fața porții goale, indiferent unde s-ar afla, Arnăutu marchează! De altfel, cred că peste 50% dintre reușitele lui au fost de acest gen! Așa cum avea să fie și ultimul gol al Petrolului din acest prim mitan, cea de-a patra reușită, cea dintâi venind din centrarea lui Saim Tudor, iar cea din urmă – după călcâiul de mingicar veritabil al lui Alexandru Ciocâlteu, din minutul 29.

Între timp, același Ciocâlteu marcase senzațional la păianjen, în dreapta lui Burci (19), din serviciul lui Arnăutu, iar Claudiu Tudor – de la punctul cu var, la penaltiul obținut de Nini Popescu, faultat în suprafața de pedeapsă de longilinul fundaș central Ionuț Enache. Nu a fost 4-0, pentru că, la 3-0, se intercalase golul lui Alexandru Preda, cel care i-a driblat cam ușor pe Mihai Velisar și Marius Chindriș, reducând astfel din handicap în minutul 24. Dar, cu 4-1 la pauză, era clar că noul lider al Seriei a III-a a Ligii a III-a devenise deja FC Petrolul Ploiești!

În repriza secundă, fără a scădea totuși cu mult strocul, ploieștenii au pierdut însă din precizie la poarta lui Burci, iertat de vreun gol, singurul fiind bifat în cea a lui… Bolboașă, învins fără drept de apel de Golban (83), cu un șut impartabil din afara careului mare. Au mai fost și alte oportunități importante de gol ale Atleticului, dar nefinalizate, tot așa cum au rămas, de altfel, și cele ale petroliștilor, mulțumiți oricum cu obținerea celor trei puncte, care i-au dus la două lungimi în fața fostului lider, AFCM Alexandria. În mod normal, ținând cont de viitoarele trei adversare, CS Mioveni 2 și SC Popești-Leordeni, ambele în deplasare, și Astra 2, pe „Ilie Oană”, în penultima rundă a turului, Petrolul nu mai are cum să piardă prima poziție, pe care va ierna cu siguranță, având poate și un ecart mai mare decât cel de acum!

PETROLUL: Bolboașă – Catană, Olaru, Antoche, Velisar – Cl. Tudor (cpt; 58 – Stănescu), Chindriș – Saim Tudor (58 – Lambru), N. Popescu (65 – Nițescu), Ciocâlteu – Arnăutu (65 – G. Păun). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Ciprian Pura (secund), Gheorghe Liliac (cu portarii).

ATLETIC  Burci – Fl. Achim, I. Enache, C. Șerban (86 – Zăinescu), A. Marin – Golban – Al. Preda, Piscanu, Jenaru (69 – M. Marcu) – Cr. Soare (cpt; 46 – Trașcă) – Tănăsescu (81 – B. Simion). Antrenor: Ovidiu Tică.

Arbitri: Cristian Moldoveanu – Peter Joszef și Roberto Ciuraru (toți trei din Sfântu Gheorghe).

Observatori: Vasile Blagoe (Drobeta-Turnu Severin), pentru joc, și Lucian Măiereanu (Brașov), pentru arbitraj.

Cartonaș galben: Enache (22).

Următorul meci al găzarilor este programat vineri, 4 noiembrie, ora 14.00, la Colibași, atunci când se va oferi replica echipei CS Mioveni 2 și se speră în recuperarea cel puțin a fundașulșui central stânga titular Gabriel Frâncu, fapt ce ar putea permite avansarea lui Paul Antoche lângă Marius Chindriș și refacerea tandemului de închizători, Alberto Olaru trebuind să-l suplinească, probabil, mai  mulă vreme pe Jean Prunescu. Altfel, pentru a doua oară, antrenorii Astrei 2, principalul Marius Măldărășanu și secundul Laurențiu Costache, alias Lara, au  spionat-o pe Petrolul, de la înălțimea etajului al treilea al tribunei principale a arenei Ilie Oană! Deh, se apropie derbiul local!

Foto: www.sportpictures.eu

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline