Care a fost cel mai bun portar străin al Stelei în opinia legendarului apărător al buturilor Helmut Duckadam

Sport

Redactia

Provocat de către postul de televizune GSPTV, fostul mare portar al Stelei, Helmut Duckadam, a acceptat să spună care a fost, după părerea sa, cel mai bun goal-keeper străin din istoria „roş-albaştrilor”. Reamintim că între buturile grupării păstorite de Gigi Becali s-au aflat, în diverse perioade, bielorusul Vasili Hamutovsaki (foto, www.bestfm.ro), angolezo-portughezul Carlos Fernandes, brazilianul Andrey Nazario şi columbianul Robinson Zapata.

Sincer, deţinătorul recordului de lovituri de departajare parate într-un meci internaţional, finala ediţiei 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, contra Barcelonei, a recunoscut că în topul său actuala rezervă a lui Mircea Bornescu ocupă primul loc. Duckadam a şi explicat de ce, la „GSPTV”, în direct: „De departe, cel mai bun a fost Hamutovski. Avea tot ce are nevoie un portar, adică înălţime, anticipaţie, reflex, era bun la ieşirile din poartă, foarte bun. Clar, a fost numărul unu între portarii străini ai Stelei’!

După numărul de meciuri disputate în cele 19 etape disputate până acum de Petrolul în sezonul 2012-2013, cu Bornescu la mare distanţă de către coechipierul din Belarus, „Pepe” fiind adesea prima opţiune a ambilor antrenori principali, Mircea Rednic, respectiv Cosmin Contra, s-ar putea spune că Duckadam… nu are ochi! Rămâne de văzut acum dacă Dumitru Jipa va avea vreo altă influenţă la Contra, în privinţa lui Vasili Hamutovski, mai ales că l-a mai pregătit în returul trectului campionat, atunci când bielorusul a contribuit din plin la salvarea de la retrogradare a „lupilor”, prin paradele sale de mare portar.  

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline