Casa Seciu – o locaţie cu tradiţie, stil şi rafinament, pentru nunta perfectă

Vlad Preda -

Casa Seciu – o locaţie cu tradiţie, stil şi rafinament, pentru nunta perfectă

Casa Seciu, locaţie de mare tradiţie şi renume între destinaţiile turistice prahovene, îşi păstrează parfumul unic şi totodată se modernizează. 

În primăvara acestui an, a fost inaugurat un nou salon restaurant pentru găzduirea nunţilor şi a altor evenimente, inclusiv corporate, la acelaşi nivel ridicat de calitate cu care i-au obişnuit cei de la Casa Seciu, de decenii, pe clienţii care au călcat pragul.

Dacă v-aţi imaginat o nuntă la cort într-un peisaj minunat sau sunteţi în căutare de soluţii inedite pentru petrecerile dumneavoastră, Complex Turistic Casa Seciu vă ajută ca aceste evenimente să fie de neuitat. Grand Event Ballroom, cu o capacitate de până la 400 de persoane, decorat într-un stil modern, elegant, unic şi plin de rafinament, cu o privelişte de poveste, creat special ca petrecerile dumneavoastră sa fie de neuitat.

„Noul salon găzduieşte evenimente de anvergură, având deja destule rezervări şi pentru anul viitor şi le onorăm cu mare drag şi cu profesionalism”, ne-a explicat Gabriel Tudoran, managerul Complexului Casa Seciu. „Aş dori să anunţ că, salonul fiind deschis recent şi datorită faptului că, în general, rezervările pentru nunţi se fac de pe un an pe altul, mai putem oferi doritorilor posibilitatea să facă nunta la noi şi anul acesta, mai având câteva zile libere şi în acest sezon”.

Casa Seciu dispune şi de celelalte saloane tradiţionale, Salon Select, Salon Ambasad’Or, Crama, Grădina de Vară şi Terasa exterioară, căutate atât pentru organizarea de evenimente, cât şi de vizitatori din judeţ, din Capitală, dar şi din alte zone ale ţării, care doresc să petreacă momente de neuitat şi să servească din paleta largă de preparate culinare, inclusiv din meniul vânătoresc, precum şi să deguste din vasta colecţie de vinuri.

Numele “Seciu” vine de la un deal cu pomi scorburoşi defrişat – copaci bătrâni şi seci ce au fost tăiaţi. În scripte numele “Seciu” apare la 1 septembrie 1632 pe un zapis pentru biserica din Seciu, prin care o anume Stana vindea jupânului Neagu trei pogoane de vie la Scăiani.

Ceea ce conferă un plus de frumuseţe în ochii vizitatorilor acestei faimoase Case Seciu este, fără îndoială, prezenţa minunatelor sculpturi în lemn existente aici. Încă de la intrare, ele te întâmpină, pornind de la verandă şi de la stâlpii de lemn de afară, de pe marginea scărilor realizaţi în stil rustic, până la decoraţiunile interioare, din hol si din sala mare, toate lucrate pe teme cinegetice.

Autorii lor sunt Vasile Chiva, mare meşter lemnar din comuna Aluniş şi fiul său Petre Chiva. Sculpturile lor au fost executate în lemn de stejar făcute pe teme de vânătoare înfăţiţând forme de vulturi, veveriţe, căprioare, berbeci, iar în crama de jos au sculptat frumos butoaiele de 10 şi 50 de decalitri cu ornamente de frunze de viţă şi ciorchini de strugure. Există, în acest complex, saloane cu specific vânătoresc-pescăresc, cu expuneri de trofee şi de blănuri de animale sălbatice şi cu vânat naturalizat; se găsesc aici un salon clasic, terase acoperite ori terase libere, de vară, sub forma unei galerii lungi, deschise spre partea de vest şi sud-est, cu salon de degustare şi cramă de vinificaţie cu o vastă colecţie de vinuri: Riesling, Fetească Alba, Fetească Neagră, Saugvinon Blanc, Pinot Gris etc.

„Înainte vreme, numai cu intervenţii asidue puteai să ai acces la interioarele Casei Seciu. După redeschiderea sa nu mai este nevoie de intervenţii pentru a face un tur al Casei si cramei Seciu. Complexul Turistic Casa Seciu dispune de o impresionantă ofertă gastronomică, feluri de mâncare stropite cu “licori derutante” de la Valea Calugarească şi nu numai, de 400 de locuri (dar cu posibilitati de extindere la 600 de locuri), fiind compartimentată în patru saloane: vânătoresc-pescăresc, naţional, clasic şi ambasador, şi dispunând de 30 de locuri de cazare.

Aici au loc mereu diverse festivităţi şi recepţii: întâlniri oficiale cu şefi de state, cu ambasadori, oameni de ştiinţă, artişti, se organizează nunţi, botezuri, onomastici, aniversări, întâlniri de promoţie, revelioane impresionante, conferinţe, team buidinguri, diferite simpozioane. Atmosfera este însufleţită de numeroase tarafuri faimoase de muzica populară. Totodată se pot organiza serate ţărăneşti, complexul dispune de 5 căsuţe din lemn aranjate în stil rustic, cu mâncăruri şi preparate tradiţionale româneşti, cu proţap de viţel, de berbecuţ, purceluşi la tavă, preparate din peşte, preparate din vânat: urs, cerb, căprioară, mistreţ, iepuri, fazan, ţuică de Valeni, în jurul focului de tabără, toate acestea desfaşurându-se într-o atmosferă plină de voie bună şi veselie.”
Cu această prezentare îşi invită oaspeţii echipa de la Casa Seciu, pe situl coplexului, pe care îl puteţi accesa aici.