Vineri, 12 octombrie 2012, pe arena lui Fenerbahce Istanbul, „Sukru Saracoglu”, în prezenţa a 50.000 de suporteri frenetici turci şi a câteva mii de fani din ţara noastră, care au căutat să le facă faţă mai numeroşilor localnici, echipa naţională a României a dispus cu scorul de 1-0 (1-0), după golul petrolistului Gheorghe Grozav (foto; www.prosport.ro), din primul minut de prelungiri, din cele trei ale primei reprize, dictate de către arbitrul englez Howard Webb.

De data aceasta, Grozav a avut o evoluţie apreciată, părând de nerecunoscut în raport cu lipsa de formă prelungită de la echipa sa de club. El s-a demarcat perfect la pasa de manual a stelistului Mihai Pintilii şi – porfitând de ieşirea hazardată dintre buturi a portarului primei repzentative a Turciei şi al lui „Fener”, Volkan Demirel, l-a excutat cu măiestrie, din afara careului mare, puţin lateral stânga. Astfel, un al doilea meci, după cel amical cu Elveţia, din primăvară, Gicu Grozav a fost decisiv pentru tricolori. Ardeleanul a fost înlocuit după 49 de minute, cu Răzvan Cociş, autorul ulterior a marii ratării a desprinderii. Gicu Grozav a fost astfel menajat pentru partida oficială de marţi, 16 octombrie, de pe „Naţional Arena”, cu Olanda, tot din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia – 2014.

La final, autorul golului învingătorilor a declarat, pentru TVR, postul public de televiziune care a preluat meciul în direct: „Încă nu realizez cât de important e golul meu. Mă bucur că am reuşit să luăm toate cele trei puncte. M-a ajutat şi Volkan să înscriu. E cel mai important meci din cariera mea. Trebuie să ne gândim la meciul cu Olanda. Am o întindere, dar nu este gravă. Cred că voi putea juca cu batavii”. În lot a fost şi portarul Petrolului, Mircea Bornescu, dar acesta nu a mai fost trecut în raportul de joc.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Familia Petrolului de azi

În mai bine de șase decenii de viață alături de Petrolul, mi-a fost dat să văd generații pes

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline