Cea mai bună deplasare de… acasă! Petrolul ’52 a spulberat-o pe AS Tufeni, administrându-i scorul sezonului

Sport

Dragos Trestioreanu

Ce s-ar mai putea spune despre un meci în care echipa aflată în deplasare a făcut-o praf pe cea gazdă, marcându-i câte cinci goluri în fiecare repriză? Poate un cuvânt de mulțumire din partea învingătorilor, ACS Petrolul ’52 Ploiești, pentru efortul financiar făcut de către gazdele lor, AS Tufeni Băicoi, de a închiria… arena Ilie Oană pentru partida directă din retur și, poate, încă unul, pentru că învinșii la scor nu s-au închis chiar într-atât încât să asistăm la un meci fără sare și piper. Cu denumirea trecută, pentru prima oară în acest sezon, în partea dreaptă a tabelelor de marcaj, dar cu antrenorii, staff-ul medical și jucătorii de rezervă luând loc pe banca obișnuită de la partidele de acasă, Petrolul ’52 a dovedit o poftă pantagruelică de goluri. Astfel, a depășit cu patru reușite numărul necesar pentru a reveni pe primul loc. Asta după succesul cu 5-0 al liderului de dinaintea etapei a XIX-a, CS Blejoi, în jocul de pe teren propriu cu Unirea Cocorăștii Colț. Marcând dublu decât echipa golgheterului Ligii A, Cosmin Lambru, cel care nu a mai punctat sâmbătă, băieții lui Tavi Grigore și Gică Liliac au redemonstrat că-i tare greu să le reziști pe indiferent care stadion ar evolua.

1Cu noul AS Tufeni, din care a mai rămas doar fostul oficial al băicoienilor desființați în iarnă, Giani Chiotoroiu, terenul s-a aplecat non-stop către buturile nefericitului Liviu Vasile. Un goal-keeper tânăr, care a avut câteva interveniții inspirate, dar a și gafat la prima reușită a lui Georgian Păun. Cel care a bifat o triplă, jucând doar în repriza secundă! Mai grav a greșit însă Teodor Nuță, fundașul central al Tufeniului înscriind în proprie poartă în minutul 23 și provocând apoi un penalti, transformat cu puțin noroc de Claudiu Tudor (foto sus, în text), erori pentru care antrenorul său, Iulian Savu, l-a taxat pe loc, scoțându-l de pe teren imediat după transformarea loviturii de la „11 metri” (29). Într-un  prim mitan în care Adrian Vintilă a ratat, ca și cu Păuleștiul, în urmă cu o săptămână, din poziții clare, dar a și marcat de două ori în mai puțin de un sfert de oră primele două goluri ale Petrolului, aproape de ase lua drumul vestiarelor, pentru pauză, „spiridușul” Nini Popescu, o achiziție care și-a meritat… banii, a înscris superb.

vintila-main republikanews.roDupă un 5-0 stabilit în minutul 42, în urma șutului în vinclu drept al fostului echipier al defunctei Gloria Buzău, oaspeții de pe arena pe care joaca, de regulă, acasă, se apropiaseră la doar două goluri de blejoieni. Păstrând același „stroc” și în partea a doua a jocului, cu – data aceasta – talentatul june Tiberiu Nițescu la pupitru, petroliștii au marcat gol după gol, la fel ca în prima parte, de parcă erau dintr-o selecție ale celor mai frumoase reușite, dintr-un clip de prezentare. Fără discuție, prim-planul l-a avut Păun, care – după un gol cu șansă – a marcat printr-un șut la colț și, apoi, în poarta goală, ulterior unui dribling de artist. Au mai punctat Nițescu, scundul fotbalist reușind din a doua încercare să lovească balonul cu capul, și Ilie Dumitrescu, după un spriunt și un șut sus, în plasă, „marcă înregistrată”. Pentru statisticieni: Vintilă (5 și 18; a avut, și el, o bară în repriza a II-a), T. Nuță (23 – autogol), Cl. Tudor (28 – penalti), N. Popescu (42), G. Păun (54, 75 și 89), Nițescu (50) și I. Dumitrescu (68) au fost marcatorii din acest meci.

Gazdele au fost aproape de golul de onoare, pe final, când – după o reluare, cu capul, în bară – mingea a revenit în careul mic, acolo unde, cu un plonjon la sacrificiu, portarul Ionuț Marinică a menținut cifra 0, în stânga, pe afișajul tabelelor de marcaj. Un 10-0 (5-0), cu o copie la indigo, deci, în privința numărului de goluri bifate în repriza secundă, un fel de antrenament cu public – fiind prezenți 2.500 de adevărați suporteri ai „galben-albaștrilor” în tribune și peluze – înainte de derbiul de sâmbătă, 18 martie 2017, care va debuta la ora 18.00, având parte de un cadru ambiant perfect, reflectoarele urmând a se aprinde probabil prin minutul 15.

PETROLUL ’52: I. Marinică 7 – Olaru 7, Alecsandru 7, Prunescu 7, Velisar 7 – R. Catană 7 – N. Popescu 8 (55 – I. Dumitrescu 7.5), Nițescu 8 (76 – Vl. Butufei), Cl. Tudor (cpt) 8, Dr. Gheorghe 7 (46 – G. Păun 9) – Vintilă 8 (62 – M. Jipa 6.5). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).

AS TUFENI BĂICOI: L. Vasile 5 – C. Ene 5 (69 – Ad. Ghica 5), T. Nuţă 4 (29 – Brânzei 5.5), Fl. Ghica 5.5, Vlădescu 5, Ghinea 5 – N. Iacob 5 (46 – A.  Alexe 5), A. Stan (cpt) 5.5, Al. Popescu 5 (52 – Ad. Gheorghe 5), V. Popescu 6 – Fl. Ion 5.5. Antrenor: Iulian Savu.

Au arbitrat: Bianca Giuran 7 (Ploiești) – Sebastian Păduraru 7 (Gura Humorului, județul Suceava) și Gabriel Miron Enache 7 (Ploiești).

Observator AJF: Cătălin Eugen Popescu (Ploiești).

Cartonaș galben: Ghinea (84).

Clasament Liga A, et 19O notă bună, din nou, celor care s-au ocupat de „look”-ul suprafeței de joc de pe arena Ilie Oană, care a arătat încă o dată ca una demnă de un stadion pe care joacă echipe din Liga 1! Deși, tocmai acolo nu prea mai este chiar așa!

Foto: www.sportonlineph.ro și www.republikanews.ro

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline