Ceahlăul – adversarul preferat pentru Petrolul! Două victorii pentru „lupi” în acest campionat

Sport

Redactia

La rubrica de statistică a ediţiei 2012-2013 a campionatului Ligii I de fotbal, Ceahlăul Piatra Neamţ apare drept oponenta favorită a Petrolului, „lupii” câştigând ambele meciuri, dar nu numai atât, ci marcând şapte goluri şi neprimind niciunul! Dacă, în tur, pe „Ilie Oană”, echipa de atunci a lui Mircea Rednic a debutat cu un splendid 5-0, în prima etapă a returului, formaţia lui… Cosmin Contra s-a impus, în deplasare, cu 2-0, însă după un meci tern. Cum contează mai puţin impresia artistică, succesul conturat după pauză şi, mai ales, cele trei puncte din ierarhia la zi şi, totodată, a „adevărului” sunt foarte importante. Mai ales că, în urma acestui rezultat, „galben-albaştrii” i-au depăşit din nou pe campionii en-titre de la CFR Cluj, revenind repede pe locul al V-lea.

Încă de la bun început, la Piatra Neamţ, s-a observat că trupa mai bună este cea vizitatoare, dar cum replica gazdelor nu a fost deloc motivantă pentru petrolişti, care – cel puţin în prima repriză – au cam intrat în jocul fad al nemţenilor, a rezultat un joc mai fără sare şi piper. Cel dintâi mitan a fost unul fără mari oportunităţi de gol, doar cea a lui Damien Boudjemaa (34) – care a primit o pasă lungă în cross, de la Manasse Ruben Enza-Yamissi, l-a driblat elegant pe Marius Rusu, însă şutul său a fost deviat, apoi, în corner de către fundaşul stânga al pietrenilor – să mai fi trezit asistenţa din letargie.

În partea a doua, jocul a fost puţin mai atractiv, mai ales după ce Ovidiu Hoban l-a deschis pe Jeremy Bokila, care l-a „făcut” din preluare pe Alexandru Ichim, l-a păcălit, ulterior, şi pe „clientul” său preferat din acest meci, Mohamed Hamed, cunoscut drept Aloisio, şi a finalizat acţiunea printr-un şut pe jos, de la 18 metri, din poziţie centrală, printre piciorele francezului, în stânga fostului portar al Petrolului, Bogdan Miron. Era minutul 52, iar astfel oaspeţii şi-au concretizat şi pe tabelă superioritatea de pe gazon. În continuare, „lupii” au fost suverani în câmp, nereuşind totuşi să se desprindă, bara stângă opunându-se unui şut lobat, în diagonală, al lui Adrian Cristea (75), după o lovitură de colţ. Până atunci, echipa care conducea cu 1-0 a avut doar o singură dată emoţii, la centrarea lui Antonio Moreno, de pe dreapta, când Marian Constantinescu (63) nu a reuşit să devieze spre colţul lung, de la 8 metri, Mircea Bornescu fiind bătut în acea fază.

Spre finalul întâlnirii, în sufletele inimoşilor suporteri ai vizitatorilor, prezenţi în număr de circa 150 pe arena „Ceahlăul”, au apărut ceva emoţii cu privire la conservarea rezultatului, fanii fiind păţiţi la Iaşi şi la Bistriţa. De data aceasta, Hoban (87) şi-a luat inima în dinţi şi a tras de la peste 35 de metri, balonul a picat în faţa unui Miron relaxat şi a trecut imediat printre picioarele nefericitului apărător al buturilor! Un gol fără îndoială norocos, de portar, dar care a adus liniştea în tabăra petroliştilor. S-a terminat 2-0 (0-0), singurul regret fiind că Laurenţiu Marinescu nu şi-a putut stăpâni nervii în minutul 23, a protestat la o fază judecată aiurea de arbitrul Cristian Balaj şi a primit cartonaş galben. Unul care, fiind al patrulea, îl va ţine în tribună la dificilul meci de acasă cu FC Vaslui! Dar se va descurca echipa şi fără căpitanul său – speră pătimaşii susţinători morali ai ploieştenilor!

CEAHLĂUL: Miron 4 – Moreno 5.5, Aloisio 4.5, Ichim 5, M. Rusu 5 – Monroy 6 (80 – Velici), V. Achim 5.5 – Bădescu 5.5 (67 – Lukanovic 5), Golubovic 6, Stana 5.5 – M. Constantinescu 6 (cpt; 76 – Lucas Garcia). Antrenor: Constantin Enache.
PETROLUL: Bornescu 6.5 – S. Achim 7, Galamaz 6.5, Enza-Yamissi 7.5, Guilherme 7 – Hoban 8.5 – Boudjemaa 6, L. Marinescu 7 (cpt; 80 – M. Cristescu), Ad. Cristea 6.5 (89 – Opriţa), Grozav 5.5 (62 – Mustivar 6) – Bokila 8. Antrenor: Cosmin Contra.
Au arbitrat: Cristian Balaj 6 – Szekely Zoltan 6 (ambii din Baia Mare) şi Marius Nicoară 7 (Băile Herculane).
Arbitru de rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare).
Observatori: Grigore Sichitiu, pentru joc, şi Ioan Mureşan, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).
Cartonaşe galbene: Grozav (10), L. Marinescu (23), Aloisio (30), Monroy (54), Moreno (84).

Deşi a avut parte de un meci care nu i-a pus cine ştie ce probleme, centralul Cristi Balaj a dovedit o lipsă de formă neaşteptată , încurcând adesea jucătorii prin poziţia lui din teren şi având şi două decizii care i-au nemulţumit pe petrolişti. Mai întâi, i-a arătat, în minutul 30, doar „galben” lui Aloisio, pentru un fault din postură de ultim apărător asupra lui Jeremy Bokila, care avea mingea sub control, Ichim aflându-se la cel puţin 5-6 metri în spate şi era greu de presupus că mai putea să-l prindă pe golgheterul oaspeţilor, a cărui viteză este binecunoscută. Apoi, spre finele primei reprize, după ce acelaşi Bokila fuese semnalizat în ofsaid, francezul a profitat că atacantul era căzut şi l-a lovit cu piciorul, infracţiune ignorată şi de Balaj, şi de asistentul de pe acea parte, concitadinul lui, Szekely Zoltan! A fost o lovire fără minge, sancţionabilă clar cu un cartonaş roşu. Însă, cu largul concurs al arbitrilor, Aloisio a terminat meciul pe teren. Etapa viitoare, cea de-a XIX-a, Petrolul va combate sâmbătă, 8 decembrie 2012, ora 18.00, în direct pe „DigiSport1”, cu FC Vaslui.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline