Chiar şi cu Burlacu şi Szijarto scăpaţi de suspendare, Asesoft a bifat al treilea eşec consecutiv

Redactia -

Chiar şi cu Burlacu şi Szijarto scăpaţi de suspendare, Asesoft a bifat al treilea eşec consecutiv

În sala de sport a comunei prahovene Brazi, echipa CSU Asesoft Ploieşti a primit vizita liderului la zi al campionatului Diviziei A de baschet masculin, BC Timişoara. Se spera ca, după cele două înfrângeri consecutive, una la Sibiu, în faţa Atlassibului, cealaltă, acasă, cu BC Mureş Târgu Mureş, Cătălin Burlacu, Szijarto Levente (foto, la minge, pe vremea când se duela cu actualul său coechipier Anton Kazarnovski; www.csuasesoft.ro) – amânaţi cu suspendările de două etape şi amenzile de câte 300 de euro până la şedinţa de luni, 19 decembrie 2011, a Comisiei de Apel a FRB – şi ceilalţi coechipieri ai lor vor reînnoda şirul victoriilor. Nu s-a întâmplat deloc aşa, iar după un 72-79, în Ardeal, plus un 73-79 la Brazi, a venit, tot pe teren propriu, un scor asemănător, 74-76 (22-18; 20-22; 11-18; 21-18), la capăturl partidei cu bănăţenii. Astfel, după primele două înfrângeri din debutul întrecerilor şi seria de nouă succese neîntrerupte, a venit rândul acestor trei eşecuri, care au aruncat Asesoftul tocmai pe ultimul loc ce permite calificarea în play-off-ul celui dintâi eşalon – al VIII-lea. Iar asta cu doar o etapă înaintea terminării returului, atunci când ploieştenii vor oferi replica, în „Arena de Baschet”, performerei acestei runde, CSM Bucureşti, echipa lui Virgil Căruţaşu, învingătoare clară la Sibiu, cu 100-72. Deja, situaţia devine foarte neplăcută în tabăra sextuplei campioane naţionale şi, totodată, deţinătoare a cinci eventuri. Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate în această iarnă, pentru a se mai putea drege câte ceva, fiindcă o clasare slabă la finele sezonului regulat ar coincide cu pierderea dreptului unui joc în plus pe teren propriu. Ar fi dramatic ca Asesoft să iasă astfel repede din play-off. Dar mai e timp…

Baschetbaliştii tot mai încercatului Vladimir Arnautovic au câştigat primul şi ultimul act, l-au pierdut strâns pe al doilea, intrând la vestiare cu un avantaj de două puncte, însă actul al treilea a fost cel care a făcut diferenţa, cele şapte puncte în minus, după 30 de minute de joc efectiv, nemaiputând fi recuperate în actul decisiv. Arnautovic a contat pe următorul efectiv: Aleksandar Vlahovic (14; 1×3), Rade Dzambic (17 puncte; 3×3), Cătălin Burlacu (15; 1×3), Drasko Albijanic (8), Andrei Căpuşan (2)/Szijarto Levente (18; 2×3),  Anton Kazarnovski, Vlad Dumitrescu, Matei Nuna. Din lotul aliniat de către tehnicianul sârb Predrag Badnjarevic s-au remarcat MVP-ul întâlnirii – americanul Dominique Archie, cu un spectaculos „double-double”, 24 de puncte (5×3) şi 11 recuperări (trei ofensive şi opt defensive) – şi sârbii Zlatko Jovanovic (15; 2×3) şi Ivan Siriscevic (12; 3×3). De consemnat că gazdele au transformat şapte aruncări de la distanţă, pe când oaspeţii – nu mai puţin de 11. Pe lângă jucătorii menţionaţi mai sus, a mai înscris de dincolo de linia de 6,75 de metri şi Dragoş Andrei (1). La timişoreni a evoluat, timp de 5 minute şi 59 de secunde, fostul echipier al Asesoftului, ploieşteanul Ionel Dodoc, adus în vară de la SCM U Craiova. Dodoc a bifat doar 2 puncte. Un fost mare rival de la „U” Mobitelco Cluj, Branko Cuic, transferat, tot in intersezon, în Banat, a marcat 9 puncte, iar Bogdan Popescu, cel care a cam luat la rând aproape toate formaţiile din Divizia A – 8.

La final, antrenorul ploieştenilor a declarat, pentru www.totalbaschet.ro, că, „fără discuţie, cea mai mare problemă a fost la sfârşitul sfertului doi, atunci când am făcut nişte greşeli incredibile, un cadou adversarului. Înainte de acel moment, am jucat foarte bine atât în apărare, cât şi în atac. Am respectat toate indicaţiile tactice, absolut tot. Am avut 14 puncte avans şi, în scurt timp, s-au transformat doar în două. Nu ai voie să faci atâtea greşeli împotriva unei echipe bune. Era altfel dacă intram la pauză cu un avantaj de 12-14 puncte. În acest fel, am început sfertul trei cu moralul scăzut. A fost un meci echilibrat, am avut probleme cu Andrei Căpuşan, care s-a accidentat prea devreme. Eram  cu un jucător important în minus, iar asta s-a văzut. Au fost probleme cu faulturile, mai ales la pivoţi. Am primit şi faulturi tehnice. Şi s-au adunat cam toate. Asta e! Principalul necaz a fost că am întors în joc pe Timişoara, în sfertul doi. Apoi, ne-a fost greu să ne mai desprindem. Pot să spun că ne-a lipsit şi norocul, mai ales în ultimele meciuri. Sper să se termine anul asta şi, în 2012, norocul să mai fie şi de partea noastră”. Parcă nu este vorba totuşi, acum, numai de ghinion, ci şi de alte probleme. Mult mai serioase, dar prozaice.

După 14 runde, BC Timişoara (27 de puncte) s-a distanţat la trei lungimi faţă de patru dintre urmăritoarele sale, CS Municipal Oradea, CSU Atlassib Sibiu, BC Mureş Târgu Mureş şi, respectiv, CS Gaz Metan Mediaş, departajate de coşaveraj, iar după acestea urmează un grup de trei formaţii, care – dacă întrecerile s-ar fi terminat acum – ar prinde poziţiile de play off: „U” Mobitelco, CSM Bucureşti şi, respectiv, CSU Asesoft Ploieşti (toate cu câte 23 de puncte şi despărţite de coşaveraj). Va mai fi o etapă, apoi, vacanţă până după sărbători, antrenamente şi returul sezonului regulat, din a doua jumătate a lunii ianuarie 2012.