Clubul „alb-albaştrilor” dă lovitura: a transferat un ghanez din cea dintâi ligă a Spaniei

Sport

Redactia

Deoarece avea liber un loc de baschetbalist străin în lot, dispunând doar de cinci după plecarea lui Darius Hargrove şi renunţarea la Vukaşin Mandic, dar posibil şi speriaţi de seria de patru meciuri pierdute, în campionat, din precedentele şase disputate, conducătorii campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploieşti, s-au făcut luntre şi punte pentru a reuşi un transfer cât mai bun. Alegerea lor – cel puţin din punctul CV-ului jucătorului – este una de impact, ghanezul cu paşaport american Alhaji Mohammed (foto; www.csuasesoft.ro), fiind un obişnuit al campionatelor puternice din Europa, după perioada junioratului din ţara unde îşi are domicilul, după ce părinţii săi au emigrat: Statele Unite. Alhaji este fratele mai mic al unui star din NBA, Nazr Tahiru Mohammed, de la Chicago Bulls, de 15 ani prezent în cea mai urmărită competiţie baschetbalistică din lume şi fost campion cu San Antonio Spurs, în 2005, alături, printre alţii, de celebrii Tony Parker, Manu Ginobili şi Tim Duncan.

Alhaji Mohammed are 31 de ani, joacă pe poziţiile 1 şi 2, fiind – potrivit www.csuasesoft.ro –, la o înălţime de 1,92 de metri şi o greutate de 85 de kilograme, un marcator veritabil, care a trecut în cariera lui de până acum pe la echipele Ventura (JUCO), în sezonul 2000-2001, Louisville Cardinals (NCAA), 2001-2004, Idaho Stampede (NBDL), 2004-2005, Matrixx Nijmegen (Olanda), 2005-2007, Paderborn Baskets (Germania), 2007, din nou la Matrixx Nijmegen, în acelaşi an, Limoges Elite (Franţa), 2008-2010, Forca Lleida (Spania), 2010-2011, Al Kuwait (Kuweit), 2011-2012, şi Blancos de Rueda Valladolid (Spania), în Liga ACB, 2012-2013.

Africanul a ţinut cont de exemplul lui Rashard Griffith, cel care a făcut furori la CSU Asesoft, şi a acceptat şi el să vină la Ploieşti şi să semneze un contract până la finele sezonului în curs, urmând să aibă loc, în vară, o renegociere pentru ediţia de campionat 2013-2014. Aducerea lui este gândită şi în perspectiva unei participări de mai lungă durată, din toamnă, în FIBA EuroChallenge Cup, fiind un conducător de joc spectaculos şi cu experienţa ligilor tari de pe continentul nostru. De subliniat că Alhaji Mohammed le-a fost superior, ca realizator, coechipierilor americani Dwayne Curtis, ex-campion cu ploieştenii în 2009, şi Mildon Amres, în prezent la CSU Atlassib Sibiu, pe vremea când au combătut toţi trei la Forca Lleida, în liga a doua a Spaniei. La CV-ul său, se aşteaptă să aducă un mare plus trupei antrenate de către Vladimir Arnautovic, în viitorul play-off, dar şi în ultimele partide din sezonul regulat.

Citeste mai departeStatistici T5
Inline
Inline