Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa audivizuală pentru postul Alpha TV Ploieşti. Decizia a fost luată în şedinţa din 12 septembrie 2013, fiind sancţionate astfel şase posturi de televiziune din România – Alpha TV Ploiești, Alternativ TV Zalău, Sky Constanța TV, Digi TV Ditrău, Min Nord TV Baia Borșa, Amtel Turceni, Halley TV pentru Repedea/Bistra/Leordina, Valenstaf TV Pechea,,Radio Gold Rădăuți – pentru „întreruperi emisie și depăsiri termene intrare în emisie”, cu retragerea licenţei, a informat CNA.

Postul de televiziune Aplha TV Ploieşti a făcut parte, vreme îndelungată, din trustul de presă al lui Liviu Luca, până când, la începutul anului 2012 a fost preluat de Cozmin Guşă. Acesta din urmă nu a reuşit însă, să-l ţină pe linia de plutire. După o serie de convulsii, culminând, în mai 2012, cu o grevă a angajaţilor însoţită de alte acţiuni publice de protest şi în instanţă pentru a-şi recupera salariile neplătite, dar şi după mai multe valuri succesive de schimbări în managementul postului de televiziune şi al ziarului partener de trust Telegraful de Prahova, în 9 aprilie 2013 Alpha TV Ploieşti a întrerupt emisia. După o jumătate de an în care nu a pus în emisie niciun program propriu CNA decide să retragă licenţa audiovizuală pentru postul Alpha TV Ploieşti.

La numai o săptămână, în şedinţa din 19 septembrie, CNA a semnat certificatul de naştere pentru o nouă televiziune din Ploieşti, acordând licenţă audiovizuală firmei SC Proton Production SRL, pentru postul Ploieşti TV. Povestea televiziunii Ploieşti TV este însă, mai veche, vehiculându-se încă din 2011, prin presă, ideea deschiderii unui post cu acest nume de către Silviu Prigoană, patronul firmei de salubritate care efectuează serviciul în municipiu. Faptul că Prigoană era membru PD-L s-a speculat că televiziunea respectivă urma să fie… apropiată de respectiva formaţiune politică în perspectiva anului electoral 2012. Zvonuri neconfirmate ulterior. Postul de televiziune Ploieşti TV nu a apucat să emită în acea perioadă (nici nu avem cunoştinţă să se fi solicitat oficial CNA acordarea de licenţă atunci), deşi pregătirile pe teren avansau, fiind cumpărate echipamente şi amenajat un sediu în spaţiul închiriat într-un mall din centrul Ploieştiului. În foto vă prezentăm studioul tv al televiziunii. La acel moment chiar se înjghebase nucleul unei viitoare echipe ce avea să lucreze în respectiva televiziune, făcându-se o serie de speculaţii pe acestă temă.

Totuşi după acordarea licenţei, apariţia noii televiziuni Ploieşti TV este pe cale să devină realitate, post care însă poate să nu aibă legătură cu povestea iniţială. Interesant că marca Ploieşti TV este deţinută, la OSIM, de acelaşi Silviu Prigoană. 

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline