O vinere plină de speranţe pentru echipa de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti, cele de fotbal din Seria a VI-a a Ligii a III-a, Conpet Ploieşti şi poate chiar şi Unirea Câmpina, dar şi pentru formaţia fanion a Prahovei, Petrolul, s-a transformat într-un adevărat coşmar, primele două piezând neaşteptat, a treia, la scor, în deplasare, şi – tot acolo – cea de-a patra a terminat la egalitate, în faţa unei grupări pe care ar fi bătut-o jumătate dintre combatantele Ligii I!

Mai întâi, la Strejnic, Conpetul a clacat în faţa Unirii Tărlungeni, scor: 1-2 (1-1), după golul nou-venitului Bădoi (minutul 4), „veteranul” făcându-şi mereu datoria de când a venit la trupa transportatorilor de ţiţei prin conducte, au urmat reuşitele ardelenilor Cristea (10) şi Ailinei (77). La Cisnădie, Unirea Câmpina a cedat şi ea, 1-4 (0-3), ulterior „boabelor” lui Gaşpar (2), Gego (10 şi 58) şi Piko (34) venind golul de onoare al lui Stăncescu (90). Apoi, în sala Rapid, din Bucureşti, campioana CSU Asesoft a dat impresia, mare parte din meci, că ar putea cuceri Supercupa, la prima sa ediţie, în faţa deţinătoarei Cupei României, BCM U Piteşti. Însă, în repriza secundă le-a permis argeşenilor să se apropie şi să se impună, unul dintre cei mai buni jucători ai învingătorilor fiind bosnaicul Albijanic, cedat în vară la formaţia din Piteşti. Echipă care s-a impus, finalmente, cu 83-75 (22-25; 16-18; 21-16; 24-16)!

În sfârşit, la Bistriţa, Petrolul a dominat-o copios pe Gloria, cu precădere în prima repriză, dar a marcat doar o singură dată, prin Cristescu (foto: www.gsp.ro), în debutul întâlnirii (6), iar apoi şi-a bătut joc de mai multe oportunităţi mari de gol. Şi cum ocaziile ratate se răzbună, la prima atingere de balon, brazilianul Laio (81) a egalat, terminându-se astfel 1-1 (0-1). Din nou, două puncte mari irosite copilăreşte de „lupi”, care s-au văzut apostrofaţi, după ultimul fluier, de către inimosul grup de suporteri deplasat la sute de kilometri de casă, pentru a încuraja echipa de suflet şi a se bucura de un succes al acesteia, pe deplin la îndemână.

Vom reveni cu cronicile partidelor de la Bucureşti şi Bistriţa, pentru a explica pe larg cum a fost posibil să se piardă un trofeu, cazul Asesoftului, respectiv o victorie, după un joc care trebuia să se termine la scor, în favoarea oaspeţilor de la Petrolul.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline