Comemorare: 4 martie 2012 – 35 de ani de la moartea lui Toma Caragiu

Cu ocazia comemorării a 35 de ani de la dispariţia genialului actor Toma Caragiu, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti organizează în data de 4 martie următoarea serie de manifestări : Ora 11.00 – depunere de flori la statuia actorului din imediata vecinătate a teatrului.Ora 18.00 – în foyerul teatrului se va juca un fragment din spectacolul […]

Eveniment

Redactia

Cu ocazia comemorării a 35 de ani de la dispariţia genialului actor Toma Caragiu, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti organizează în data de 4 martie următoarea serie de manifestări :

Ora 11.00 – depunere de flori la statuia actorului din imediata vecinătate a teatrului.
Ora 18.00 – în foyerul teatrului se va juca un fragment din spectacolul Dialoguri, spectacol de poezie pe versurile lui Toma Caragiu – One-woman show Carmen Ciorcilă.
Sursă de inspiraţie, „un biet timid, sărman sentimental …”, „un mare trist”, născut în munţi  „acolo unde oamenii vorbesc cu cerul, cu oile, cu copacii şi-i spun Tu chiar şi Lui DUMNEZEU” , Toma Caragiu, care mărturisea: „nu ştiu să mor”,  ne obligă, precum un  „urs înfricoşător dus de orice copil cu o sforicică pe un câmp de muşeţel” la un festival al bucuriei cu şi întru Spirit. De aceea „Dialoguri” e un spectacol consacrat nepreţuitului creator Toma Caragiu, ca o punte între ieri şi azi, între amintire şi prezenţă, între misterul versului sfios şi sacru, realizat în dar de Carmen M. Ciorcilă.
Ora 18.00 – în foyerul Teatrului – Expoziţia fotodocumentară In Memoriam Toma Caragiu
Ora 18.30 – Teatrul de Revistă Majestic, înfiinţat de Toma Caragiu în 1957, prezintă spectacolul Bonsoir, Paris!, regia Marcela Ţimiraş.
Va aşteptăm la teatru să comemorăm amintirea unui artist de geniu.

Citeste mai departeStatistici T5
Inline
Inline