Veste importantă pentru medicii din România. În perioada 16-20 mai, la Centrul de Conferinţe Sinaia, va avea loc cel de-al 38-lea congres al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Acesta va propune comunicări orale, workshopuri, expoziţii de echipament medical, conferinţe pe teme de maximă actualitate din domeniul îngrijirii pacientului. Alături de evenimentele SRATI, medicii vor putea participa şi la alte activităţi ştiinţifice de profil: Simpozionul Româno-Israelian de Actualităţi în Anestezie şi Terapie Intensivă, Congresul Asistenţilor în Anestezie, Congresul Societăţii Române de Sepsis, Congresul Româno-Francez de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Printre temele care vor fi dezbătute, menţionăm managementul căilor aeriene, standardele de siguranţă şi calitate în terapia intensivă, aspecte de etică şi legalitate în actul terapeutic, tratamentul cu fluide la pacienţi critici şi tehnicile de resuscitare cardio-pulmonare. În cadrul expoziţiei de echipament medical, companii precum Abbot, Glaxo Smith Kline, Braun, Pfizer, Sanofi Aventis îşi vor prezenta principalele produse şi servicii către cadrele medicale şi invitaţi.

Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Dr. Dorel Săndesc, ne-a comunicat optimismul său cu privire la desfăşurarea acestuia: numărul ridicat de experţi participanţi la congres se estimează a asigura o calitate ridicată a discuţiilor şi o bună informare a medicilor cu privire la progresele realizate în domeniu în ultimii ani. Un interes special va fi acordat integrării medicilor de anestezie terapie intensivă în cadrul general al actului de sănătate, în sensul recunoaşterii contribuţiei acestora şi asigurării unei dezvoltări durabile a mediului în care îşi desfăşoară activitatea.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Riscul amenințărilor mutării Petrolului în alt oraș. Atunci și acum…

Cândva, aflată sub pulpana FSLI Petrom, SC FC Petrolul – cum se numea pe-atunci – a fo

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline