Consiliul Local al comunei Aericeștii Rahtivani a trimis o scrisoare ministrului de interne prin care cere reînființarea postului de Poliție Locală. Iată mai jox textul scrisorii:

 

Stimate Domnule Ministru,

 

    Noi, membrii ai  Consiliului Local al Comunei Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova în unanimitate,  în numele comunităţii pe care o reprezentăm, vă aducem la cunoştinţa  o doleanţă legată de posibilitatea reînfiinţării Postului de Poliţie Locală.

     Solicităm acest lucru deoarece:

     Unitatea  Administrativ Teritorială Ariceştii Rahtivani are o populaţie de 8386 locuitori, distribuiţi în cele cinci sate componente ale comunei, şi dispune de o suprafaţă de 8133 hectare extravilan şi 1298 hectare intravilan.

     A crescut alarmant numărul furturilor din  gospodăriile populaţiei, vandalizarea sau distrugerea mobilierului stradal, a cabinelor telefonice, a fost furat vulturul de bronz de la Monumentul Eroilor Neamului 1916-1918, s-au sustras două camere de supraveghere video la Scoala Generală Nedelea, iar în mod frecvent se sustrag cablurile telefonice, fapt ce privează cetăţenii de accesul la reţeaua de telefonie fixă, internet, televiziune prin cablu.

    De asemenea, au fost distruse lămpile de iluminat public, firmele luminoase din satele Nedelea, Stoeneşti, Târgşorul Nou, au fost sustrase capacele de la căminele de vizitare, gardul de la Staţia de pompare a apei din aducţiunea Târgşorul Nou, împrejmuirea şi cabinele Stadionului din satul Nedelea.

    Comuna Ariceştii Rahtivani are ca angajaţi în cadrul Poliţiei Locale un număr de 6 poliţişti, din care o angajată a acestei structuri este în concediul pentru creşterea copilului pe o perioadă de doi ani şi menţionăm că avem două posturi vacante, dar datorită legislaţiei actuale nu pot fi ocupate.

     Populaţia are un puternic sentiment de nesiguranţă care vizează viaţa şi bunurile lor, intervenţia poliţienească se face greu din cauza distanţei mari de peste 25 km de la Secţia 7 Poliţie Rurală Cocorăştii Colţi, unitate la care este arondată comuna noastră.

    Conducerea Şcolii cu Clasele I-VIII Nedelea, reclamă faptul că un grup de tineri cu comportament deviant perturbă programul şcolar, pătrund fără drept in incinta curţii şi a clădirii, agresează verbal cadrele didactice şi elevii.    

   Date fiind toate aceste informaţii, vă rugăm să dispuneţi reînfiinţarea Postului Local de Poliţie Rurală în comuna Ariceştii Rahtivani sau dacă acest lucru nu este posibil propunem suplimentarea numărului de lucrători detaşaţi la acest post.

 

   Cu stimă,

 

   Primar,

   Alexandru Cristea

   Consilieri Locali,

   Cojan Elena Rodica

   Dumitroiu Ion

   Măndică Angelica

   Panait Teodor

   Rizea Valeria

   Rohat Maria

   Roslovski Florin

   Scarlat Aurel

   Scarlat  Cristel

   State Ana

   Stroe Gheorghe

   Ungureanu Gheorghe

   Vasile Vasile

   Voicu Alexandru

   Voinea Eugeniu


Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline