Gazeta de Prahova

Controale ale poliţiei la Ploieşti şi Buşteni. Haine contrafăcute şi evaziune fiscală

Știri

Vlad Preda

Vineri, 12 ianuarie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune având ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea comerțului cu produse contrafăcute, precum și a activităților ilicite în domeniul turismului.

Astfel, au fost verificați 19 agenți economici și au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.500 lei.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni – una de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată  și una de evaziune fiscală.

Exemple:

– La punctul de lucru al unei întreprinderii individuale din municipiul Ploieşti, au fost identificate 31 de articole vestimentare (tricouri, bluze) inscripţionate cu însemne şi denumiri similare unor mărci protejate, pentru care reprezentantul agentului economic nu deţinea certificate de calitate şi conformitate sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea. Mărfurile suspecte a fi contrafăcute au fost idisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

     – La punctul de lucru al unei P.F.A. din stațiunea Bușteni, s-a constatat că, în cursul lunii decembrie a anului 2017, agentul economic a oferit servicii de cazare către turiști, fără a evidenția în documentele contabile ale unității veniturile încasate, în valoare de 5.250 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata contribuțiilor către bugetul consolidat al statului.

În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline