Vineri, 12 ianuarie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune având ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea comerțului cu produse contrafăcute, precum și a activităților ilicite în domeniul turismului.

Astfel, au fost verificați 19 agenți economici și au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.500 lei.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni – una de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată  și una de evaziune fiscală.

Exemple:

– La punctul de lucru al unei întreprinderii individuale din municipiul Ploieşti, au fost identificate 31 de articole vestimentare (tricouri, bluze) inscripţionate cu însemne şi denumiri similare unor mărci protejate, pentru care reprezentantul agentului economic nu deţinea certificate de calitate şi conformitate sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea. Mărfurile suspecte a fi contrafăcute au fost idisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

     – La punctul de lucru al unei P.F.A. din stațiunea Bușteni, s-a constatat că, în cursul lunii decembrie a anului 2017, agentul economic a oferit servicii de cazare către turiști, fără a evidenția în documentele contabile ale unității veniturile încasate, în valoare de 5.250 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata contribuțiilor către bugetul consolidat al statului.

În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline