În urmă cu două sezoane, Vivi Răchită l-a avut, o zi, la probe pe tânărul fotbalist Cristian Valentin Muscalu (foto, în dreapta, duelându-se cu stelistul Paul Pârvulescu; www.gsp.ro), un fost produs al Centrului de Copii şi Juniori al Stelei Bucureşti. Internaţional de juniori „sub 19 ani”, Muscalu – care are şi un frate mai mic tot fotbalist – nu a impresionat atunci şi a plecat aşa cum a venit. După câţiva ani, el revine la Ploieşti, de data aceasta la Petrolul original, dar tot la probe. Cea mai bună perioadă a jucătorului a fost în sezonul 2011-2012, atunci când a bifat 15 meciuri pentru Ceahlăul Piatra Neamţ şi a înscris şi un gol de generic TV. Fiindcă s-a accidentat vara trecută, nu a mai prins lotul moldovenilor şi a sfârşit prin a fi pus pe liber de către nemţeni, în această iarnă, la mijloc fiind, zice-se, şi ceva probleme de ordin disciplinar ale lui.

Fotbalist talentat, cu anumite calităţi de mijlocaş de bandă dreaptă, dar şi cu destule ifose, Cristi Muscalu are, la numai 23 de ani, un CV de… aventurier: Şcoala de fotbal „Gică Popescu”, CSŞ Nucet-Dâmboviţa, FC Koln, toate ca junior, Jiul Petroşani, St Truiden (Belgia), Slavija Sarajevo (Bosnia), FK Baku (Azerbaidjan), Cernomoreţ Burgas (Bulgaria), Tur Turek (Polonia), Borac Cacak (Serbia), cu ultima „haltă” Ceahlăul – ca senior.

Muscalu va urca miercuri, 6 februarie 2013, în avionul care va duce delegaţia Petrolului spre Istanbul, apoi în altul – spre Antalya, după care va urma transferul, cu autocarul clubului, la „Sueno Golf Hotel”, din Belek. Acolo, „lupii” îl vor reîntâlni pe coechipierul lor întors la echipă, Jeremy Bokila, rămas în Turcia pentru a se pregăti cu preparatorul fizic italian Giovanni Melchiorre. Vineri, de la ora 17.00, în transmisia în direct a primului canal al postului de televiziune DigiSport, ploieştenii îi vor întâlni pe campionii en-titre ai Sloveniei, de la NK Maribor, la care evoluează şi fostul lor coleg sârb, Nikola Komazec, folosit 18 minute, marţi, 5 februarie, la Belek, în meciul amical pierdut cu asutriecii de la Admira Viena, scor: 0-2. Maribor conduce în „Prvaliga” cu nouă puncte avans (48) faţă de secondanta sa, Olimpija Ljublijana, iar Komazec are trei goluri marcate până în prezent. Portarul titular al slovenilor este Jasmin Handanovic, vărul goal-keeper-ului lui Internazionale Milano, iar golgheter – atacantul brazilian Marcos Magno Morales Tavares (29 de ani), cu 10 reuşite până acum. Antrenorul lui NK Maribor este celebrul ex-internaţional sloven Zlatko Zahovic. Următoarele teste sunt programate pe 11 februarie, cu MFK Kosice, din Slovacia, cu Litex Loveci (Bulgaria), pe 14 februarie, şi cu Steaua Roşie Belgrad, pe 17 februarie, cu o zi înaintea de întoarcerea la Ploieşti. Antrenorul Cosmin Contra a mai cerut un meci în plus faţă de programul iniţial, fiindcă la Lara, cel cu Slaven Belupo a fost anulat din cauza condiţiilor meteorologice improprii.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline