CS Blejoi a revenit iar aproape de liderul Petrolul ’52

Sport

Dragos Trestioreanu

Când CS Blejoi a pierdut la scor, în etapa a XVIII-a, derbiul de pe arena Ilie Oană, cu Petrolul „52, s-a crezut că găzarii s-ar fi desprins atunci, definitiv, de contracandidații lor la câștigarea titlului județean și, implicit, la prezența în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. A fost de-ajuns doar o singură rundă, pentru ca diferența de puncte dintre cele două să se reducă. E drept, nu mai sunt la egalitate, fiind nevoie să fie departajate de golaveraj, Roland Stănescu – prin golul său egalizator de la Brebu – reușind să asigure echipei sale un ecart de o lungime față de Blejoi. De golaveraj nu mai era cazul să discutăm, câtă vreme, și la un eșec, tot Petrolul ’52 ar fi rămas în frunte, având 12 goluri marcate în plus.

1Spre lauda lor, Irinel Dumitru – pentru prima oară titular după mai multă vreme, din cauza unei rupturi musculare – și coechipierii săi și-au refăcut rapid moralul. Au câștigat totuși la limită, scor: 1-0 (1-0), acasă, cu CSO Tricolorul Breaza, nemaireeditând galopul de sănătate din tur. Ajutați de rezultatul Petrolului din meciul de la AFC Brebu (1-1), „violeților” le-a revenit… inima la loc!

Contra brezenilor, trupa lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru a deschis repede scorul, Vlăduț Badea (foto sus, în text, cu numărul 11) având meritul exclusiv al modificării tabelei încă din minutul 10. Atunci când, a executat un corner, de pe dreapta, mingea fiind respinsă de la prima bară de către portarul oaspeților, Ionuț Jilavu, până la același jucător, care a trimis, cu stângul, aflat aproape de fanion, o centrare lungă, obiectul de joc intrând în plasă, după ce a atins bara interioară de la colțul lung.

2Gol de generic al lui Vlăduț Badea, cam singurul blejoian care a evoluat mai bine pe „Ilie Oană”, în derbi! Numai că, până la reușita lui, două „gloanțe” le trecuseră pe la ureche gazdelor: transversala lui Marius Nicolae Duricu (2), ulterior unei reluări din careul mare, și șutul lui Cătălin Comnoiu (5) peste poartă, în urma unei curse de unul singur, pe stânga. Același Vlăduț Badea a mai înscris încă o dată, în minutul 21, dar golul nu i-a fost validat, fiind semnalizat în ofsaid de asistentul Daniel Leca – ploieșteanul care a asistat-o, împreună cu concitadinul Louis Oprescu, pe dobrogeanca Bianca Giuran -, în momentul în care blejoianul a trimis în plasă mingea primită din respingerea în față a lui Jilavu, surprins de lovitura liberă executată de Cristian Vasile, de la 25 de metri. CS Blejoi a ratat șansa desprinderii, Cătălin Ruptureanu (30) trimițând cu latul, din careul mic, pe lângă buturi, după o centrare de manual a celui ma bun om al meciului, Vlăduț Badea. Invidios, probabil, pe execuția lui Duricu, mijlocașul de bandă dreaptă Ruptureanu a lovit și el bara orizontală, de la 7 metri, în repriza secundă, după ce goal-keeperul care i-a luat locul lui Jilavu, Tiberiu Ionescu, respinsese și el tot în față un șut al lui Cosmin Lambru. Golgheter care nu a mai punctat după reușita din prima etapă a returului, secondantul Andrei Ciobanu, de la CS Păulești, apropiindu-se amenințător!

3De ziua lui, a împlinit 23 de ani pe 25 martie 2017, fratelui lui Vlăduț Badea, Florin, alias Bobi, i-au fost făcute cadou… 20 de minute, ultimele din repriza secundă, de către tehnicianul lui, Răzvan Vlad. Nu și-a putut face și el însuși un dar, partida încheindu-se doar cu cel al fratelui mai mare! Altfel, transferat în iarnă la CS Blejoi, de la ACS Petrolul ’52, Sebastian Marian Petre a luat iar calea Marii Britanii, renunțând din nou la fotbal, pentru a pleca la muncă în Anglia!

4În altă ordine de idei, duminică, 24 martie, reamintesc că au avut loc ultimele două confruntări din etapa a XIX-a a campionatului Ligii A Prahova, ambele încheiate cu victorii la scor ale favoritelor: CS Păulești – Avântul Măneciu 4-0 și AS Tufeni Băicoi – AFC Bănești-Urleta 1-5. Runda viitoare, a XX-a, se va desfășura în week-end-ul 1-2 aprilie.

Foto: Paul MÂINEA

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline