Cu o excepție, aceiași arbitri la derbi de la meciul care a făcut-o pe Petrolul ’52 campioană de toamnă!

Sport

Dragos Trestioreanu

Dacă joi, la ora 17.30, atunci când s-a închis casa de bilete de la arena Ilie Oană, se mai vânduseră 250 de bilete pentru derbiul returului campionatului Ligii A Prahova, dintre ACS Petrolul ’52 Ploiești și CS Blejoi, spre seară s-a aflat și componená brigăzii de arbitri care îl va conduce sâmbătă, 18 martie 2107, începând cu ora 18.00.

Tichete se vor mai găsi până la primul fluier al ploieșteanului Ovidiu Petru Oprea (foto, sub titlu; www.republicanii.ro), cel care va fi asistat de către urlățeanul Cristian Gabi Lefter și de concitadinul Andrei Sotir. Adică, vineri, de la 10.00 la 17.30, iar sâmbătă, de la 10.00 până la 18.00. Ideal este însă ca biletele să fie achiziționate din timp, pentru a se evita aglomerațiile obișnuite de la jocurile cu o miză mare, cum este și acesta. Până acum, sunt garantate în jur de 1.500 de locuri ocupate la cel mai așteptat meci al părții a doua a campionatului. Organizatorii de la Petrolul ’52 se așteaptă însă la o „explozie” a vânzărilor în ultimele două zile, pentru a se ajunge la o cifră în jurul a cel puțin 5.000 de suporteri ai culorilor galben-albastre. Ba chiar, și mai mulți. Evident, pe stadion, vor fi și simpatizanți ai contracandidatei la titlul de campioană județeană, CS Blejoi. Repet, cum vremea pentru sâmbătă se anunță frumoasă, nu ar exista niciun motiv ca petroliștii să nu vină în „templul” lor, pentru a-și încuraja favoriții, la cel mai important duel al primăverii.

Andrei Sotir, www.wordpres.comRevenind la brigada de arbitri delegată de Marian Deaconu, președintele CJA „Emil Vlaiculescu”, la partida dintre Petrolul ’52 și CS Blejoi, în afara asistentului ploieștean Sorin Nistor, retras la finele lunii noiembrie a anului trecut, chiar de pe „Ilie Oană”, centralul Ovidiu Oprea și celălalt asistent, Andrei Sotir (foto, sus, în text, între doi colegi asistenți; www.wordpress.com), vor reveni, după trei luni și jumătate în același loc. Iar asta la un interval de trei etape de la precedenta lor apariție acolo, mai precis de la partida din ultima etapă a turului, de pe 26 noiembrie 2016, dintre găzari și CS Mănești 2013 Coada Izvorului, încheiată cu 9-0, scor grație căruia ploieștenii i-au depășit, în ceasul al 12-lea, pe blejoieni, devenind astfel campioni de toamnă. De subliniat că asistentul de la tușa a doua, și atunci, ca și acum, Andrei Sotir, estul dintre fiii unui fost fotbalist bine cunoscut al FC Petrolul, Lucian Sotir, ex-antrenor – ani buni – la CCJ al SC FC Petrolul. Observatorul delegat de AJF Prahova la derbi este tot un ploieștean, Mihail Ionescu, zis Meserie, un veritabil personaj – în sensul bun al cuvântului – din lumea fotbalului și al arbitrajului prahovean, dar nu numai. Și el revine pe arena Ilie Oană, după ce a mai supervizat arbitrii, ca și pe organizatori, la un alt joc, desfășurat în tur.

Blejoi - Petrolul, Cristi StavriDacă oaspeții au bifat joi seara, în ncoturnă, pe terenul lor, din apropierea Ploieștiului, ultimul antrenament de dinaintea derbiului, băieții lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac sunt chemați și vineri, 17 martie, la încă o ședință de pregătire, tot cea din urmă a săptămânii. Cum, în afara petrolistului Roland Dedius Stănescu, nu se anunță alte absențe în cele două loturi, meciul va avea parte astfel de două distribuții foarte bune. La fel cum vor fi, de altfel, și cele două… bănci de rezerve.

Foto (jos, în text, de la meciul tur): Cristi STAVRI

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline