Astăzi, marți, 6 februarie 2018, fosta ocupanată a primei poziții din ierarhia WTA, românca Simona Halep, a anunțat, oficial, că nu va face parte din echipa țării noastre la partida din Sala Polivalentă din Cluj, contra Canadei, în FED Cup. Halep și-a motivat public absența din cauza accidentării la gleznă, suferită pe parcursul prezenței sale la primul Mare Șlem al anului, cel de la Melbourne, la care a ajuns până în finală, pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki. De altfel, tenismena originară din Constanța și-a luat o pauză ceva mai lungă după AO, renunțând la turneul de la Sankt Petersburg, din Rusia, tocmai pentru a îngriji glezna acceidentată.

Pentru a nu fi luat prin surprindere de forfaitul Simonei, noul căpitan nejucător al echipei feminine a României, Florin Segărceanu, cel care l-a înlocuit pe Ilie Năstase, suspendat de WTA, a convocat-o pe prahoveanca Ana Bogdan. O jucătoare care revenise mai de curând de la Taipei, după ce jucase două tururi în Taiwan Open, ulterior celor trei de la Grand Slamul Australiei. Astfel, sinăianca – aflată acum pe locul 86 în Official WTA Ranking (a urcat trei locuri după ultima competiție la care a participat) – și-a scurtat perioada de pauză și a plecat azi spre Cluj, locul disputei cu naționala Canadei. Echipă națională din care nu face parte însă și Eugenie Bouchard, cea care a eliminat-o pe Bogdan la Taipei și a ieșit apoi din întreceri în turul următor. Bouchard a fost prezentă duminică, 4 februarie, la Super Bowl, împreună cu iubitul ei, studentul american John Goehrke, în fața căruia a pierdut un pariu la… Super Bowlul de anul trecut, fiind obligată atunci să-i acorde o întâlnire! Și au rămas împreună, Genie renunțând la vedeta hocheiului din țara sa, Jordan Caron!

Interesant este că opțiunea inițială de înlocuire a Simonei Halep a fost Mihaela Buzărnescu, mai bine clasată cu 43 de locuri în Official WTA Ranking decât prahoveanca. De altfel, bucureșteanca mergând spre vârsta de 30 de ani a și anunțat că-și dorește foarte mult să joace la Cluj, fie la simplu, fie la dublu, măcar într-un meci! Până la urmă, Ana Bogdan Măgeanu a confirmat, ieri, convocarea ei la echipa națională a României, dar a spus că nu mai poate da și alte amănunte. Partida împotriva Canadei va avea loc pe 10-11 februarie, iar din trupa tricolorelor vor face parte Sorana Cârstea (36 WTA), Irina Begu (37 WTA), Raluca Olaru (45 WTA, la dublu) și Ana Bogdan (86 WTA).

Foto:  Facebook și www.ziare.com

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline