Asta i se întâmplă unui ploieștean care a găsit de cuviință să intre în școala unde învață fiica sa și să-l pedepsească pe un coleg al acesteia, care-i făcea probleme. Poliția nu dă prea multe amănunte despre conjunctura în care s-a petrecut totul, dar lucrurile nu sunt greu de interpretat. Desigur, nici cel mic probabil că nu a fost ușă de biserică, din moment ce l-a scos într-atât din sărite pe tatăl fetei (știți dumneavoastră cum sunt, mai ales, tații de fete), de a ajuns la violențe verbale și fizice. În urma faptei sale, omul a fost amendat și este reținut, cu propunerea de arestare preventivă, adică, ce mai, a ajuns după gratii. Nu știm care este identitatea celor implicați, nici dacă sunt amestecate și persoane sus-puse. Nici nu se poate afirma că este exces de zel, însă constatăm doar că sunt mulți nemernici care își rup în bătaie proprii copii sau soțiile, nu doar cu o palmă, și nu doar o dată, și care nu pățesc nimic. Cam așa judecă legea românească. Asta nu înseamnă, însă, că dacă unii aleg să-și facă dreptate singuri, ca în cazul de față, nu trebuie să suporte rigorile legii. Iată, mai jos, comunicatul de presă remis de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova:

”Un ploieştean în vârstă de 34 de ani, a fost reţinut după ce a pătruns fără drept într-o unitate de învăţământ şi a lovit un elev în vârstă de 12 ani.

 În ziua de 24.01.2012, în jurul orei 19.10, dispeceratul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti a fost sesizat de reprezentanţii unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că un elev a fost agresat de un individ necunoscut. Cu ocazia primelor verificări efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului, a fost identificat şi depistat bărbatul respectiv, acesta fiind D. Nicolae, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Ploieşti. Astfel, s-a stabilit că bărbatul a pătruns fără drept în incinta unităţii şcolare, bruscându-l pe agentul de pază care asigura obiectivul. Suspectul a pătruns apoi într-o sală de curs situată la parter, şi a lovit cu palma peste faţă unul dintre copiii care participau la ora de curs, după care a plecat, adresând minorului cuvinte şi expresii jignitoare. Bărbatul declară că a recurs la acest gest ca urmare a unor divergenţe existente între fiica lui şi minorul respectiv, colegi la aceeaşi unitate de învăţământ. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului conform prevederilor Legii 61/1991, totodată fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi ultraj contra bunelor moravuri. Astăzi, suspectul  a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.”

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline