Dacă nu a fost campionatul, bună şi Cupa pentru CS Blejoi Vispeşti!

Redactia -

Dacă nu a fost campionatul, bună şi Cupa pentru CS Blejoi Vispeşti!

O arenă plină, circa 700 de spectatori asaltând unica trribună a bazei sportive a CS Conpet, de la Strejnic, soare, cald, cer senin, două combatante ambiţioase şi înzestrate, galerii cu nerv şi… nervi, goluri multe, joc frumos – iată care a fost tabloul ediţiei 2012-2013 a finalei judeţene a Cupei României. De o parte s-a aflat ocupanta locului secund al ierarhiei finale a întrecerilor din Liga A Prahova, CS Blejoi Vispeşti, iar de alta, formaţia de pe poziţia a patra – CSM Câmpina. Altfel spus, un duel între doi oameni de afaceri pasionaţi până peste cap de sportul rege: Adrian Nistoroiu, care susţine financiar şi formaţia de minifotbal Vispeşti, şi Virgil Guran, fost proprietar de şcoală de fotbal în Câmpina şi membru actual în Consiliul de Administraţie al SC FC Petrolul Ploieşti. A câştigat, până la urmă, experienţa superioară, alb-negrii de la Blejoi avându-i în primul „11” pe foştii prim-divizionari Bogdan Onuţ şi Cristian Vlad, al căror exemplu a fost un factor de emulaţie pentru mai tinerii şi talentaţii Răzvan Catană, George Bridinel, George Nincă sau Bogdan Manea. Însă, replica adversarilor a fost una pe măsură. Chiar dacă la pauză era 3-0 pentru CS Blejoi Vispeşti, şi CSM-ul a avut unele ocazii de a înscrie, însă le-a irosit. Asta în vreme de Bridinel (minutul 31) ŞI Catană (33) au punctat cu sânge rece, în urma unei centrări perfecte a lui Nincă, respectiv unei pase de manual, marca „Cristi Vlad”. Cum, în minutul de prelungiri dictat de arbitrul Ovidiu Oprea, acelaşi Catană – bine angajat în careul mare, de către Alexandru Popa – a fost acroşat, imprudent, de portarul advers, Tiberiu Boşilcă (prinzând un balon înalt; foto: Alexandru Neculai), ecartul celor care conduceau pe tabelă a crescut la trei lungimi, Onuţ transformând, calm, lovitura de pedeapsă just acordată.

Câmpinenii, spre lauda lor, nu s-au întors blazaţi pe gazon, după puază, ci – din contră – au mizat pe o revenire în joc, una care nu părea deloc imposibilă, după ce Iulian Budileanu (53) aFaza transformat în gol o centare de pe dreapta a lui Bogdan Ilioiu, fundaşul stânga al CSM-ului înscriind cu un voleu în cross, de la 8 metri. Însă, speranţele jucătorilor de la CSM au fost spulberate după doar opt minute, când MVP-ul finalei, Răzvan Catană, a luat o minge de pe linia de la centrul terenului, a avansat, frontal, în mare viteză, profitând de culoarul creat de Florin Gheroghe, şi a marcat, apoi, de la 10 metri, cu lejeritatea unui mare fotbalist. Ca şi Bridinel, de altfel, şi Catană ar merita să fie văzut de un scouter de la o echipă dintr-un eşalon superior, fiindcă ar fi păcat să se irosească asemenea talente, care încă nu au dat chiar totul!

La 4-1, zarurile au fost aruncate, dar africanul CSM-ului, Blanc Miss Ndatang (65), a mai oferit puţin suspans, reluând cu capul în bara din stânga a porţii lui Manea, acolo de unde mingea a deviat în plasă. Jucătorul de culoare a beneficiat de o centarare foarte bună, din corner, a lui Bogdan Stroe. Până la urmă, a rămas 4-2, după 3-0 la capătul celui dintâi mitan, blejoienii sărbătorind primul trofeu fotbalistic din istoria comunei lor (foto: Alexandru Neculai), odată ce Bogdan Onuţ a ridicat deasupra capului frumoasa cupă oferită de către preşedintele AJF Prahova, Silviui Crângaşu. Finala a avut parte de o organizare excelentă, baza Conpetului fiind o gazdăî primitoare din toate punctele de vedere. Interesant este că, iniţial, s-a încercat programarea finalei pe arena Ilie Oană, din Ploieşti, dar – contactat de către Crângaşu – Vivi Răchită, consilier – atunci – al primarului Andrei Volosevici, l-a informat că este nevoie de un vot al Consiliului Local Ploieşti, iar chiria s-ar ridca la incredibila sumă, pentru „fotbalul mic”, dar nu numai, de 11.000 de euro! Foarte ciudat! Bine însă că a ieşit… bine la Strejnic, acolo unde a apărut, în afară de mulţi oameni de fotbal din judeţ, şi striperul-şef al trupei Flamingo Boys, Cornel Păsat, amic cu Adrian Nistoroiu, cel din urmă fiind cunoscut şi drept sponsor al echipei naţionale de fotbal a artiştilor.

CS BLEJOI VISPEŞTI: B. Manea 7 – Năescu 6 (50 – I. Radu 6), Al. Popa 6, B. Onuţ (cpt) 8, Nincă 7.5 – Secreţeanu 7 – D. Nae 6.5 (84 – Sterie), Bridinel 8, Cr. Vlad 7.5 (74 – V. Răducanu 6), R. Catană 9 – Fl. Gheorghe 6.5 (78 – Oct. Gheorghe). Antrenor: Victor Roşca.

CSM CÂMPINA: Boşilcă 5.5 – G. Radu 5.5 (88 – Bej), Zăpodeanu 5.5, Gânju (cpt) 5.5, Budileanu 7 – Burloiu 5.5 – Ad. Vintilă 6 (55 – Hromei 5.5; 80 – A. Negoiasă), B. Stroe 7.5, Ilioiu 7.5, B. Olteanu 6.5 – M. Mihai 5.5 (19 – Blanc Miss 8). Antrenor: Ion Burchi.

Au arbitrat: Ovidiu Oprea 6.5 – Louis Oprescu 6 (ambii din Ploieşti) şi Cristian Lefter 7 (Urlaţi).

Arbitru de rezervă: Ionuţ Neagu (sat Poenarii Apostoli, comuna Gorgota).

Cartonaşe galbene: Ilioiu (28), Secreţeanu (35), Budileanu (44), Al. Popa (45), Boşilcă (45+1), R. Catană (57), B. Olteanu (79), Oct. Gheorghe (90+2).

Cartonaş roşu: Victor Roşca (59).

Nici de această dată, Comisia Judeţeană de Arbitri „Emil Vlaiculescu” nu a reuşit să asigure unui eveniment important din calendarul AJF Prahova un cvartet de arbitri care să se ridice cu adevărat la înălţimea unei finale. Fără să influenţeze rezultatul final, centralul Ovidiu Oprea a avut unele greşeli la care nu ne-am fi aşteptat de la un cavaler al fluierului… rezervă la primul eşalon al fotbalui autohton. Asistentul de la tuşa a doua, Cristian Lefter, nu a avut ghinionul unor faze grele, dar nici el nu s-a complicat, semnalizând ce era de semnalizat, fără se implice prea mult în joc, fiind mai reţinut. În schimb, asistentul desemnat la tuşa unu, tânărul Louis Oprescu, a avut o prestaţie mai slabă, care a impresionat neplăcut. Ca de obicei, Ionuţ Neagu, acum rezervă, a plictisit, ba chiar a şi enervat, cu pedanteria sa de pedagog de şcoală veche, aducerea lui Oprea la marginea terenului, pentru a i-l pârî pe Victor Roşca, ca să fie trimis în tribună din cauza unui protest justificat al acestuia, ca şi „circul” făcut cu masorul Vispeştiului, cel care voia să le ofere, după un gol, o sticlă de apă jucătorilor, au fost demne de un film ridicol. Arbitrajul în Prahova este în suferinţă, în acest moment, pierzându-se tot ceea ce se acumulase. Culmea, asta tocmai într-un moment în care nivelul fotbalistic local, cel puţin al Ligii A, este în creştere. Bine însă că învingătoarea din ultimul act judeţean a fost cea care, într-adevăr, a fost mai bună!