Autorităţile britanice au început ”curăţenia” pe străzile londoneze înainte de evenimentele olimpice ce vor avea loc anul acesta în capitala Angliei. În mod inedit, un mare obstacol în calea lor îl constituie românii din zona Marble Arch – Park Lane, în număr de peste 50, ce amplasează în spaţiul public al Uptownului londonez tabere improvizate în care să-şi petreacă nopţile.

Este vorba despre un grup de cerşetori români ce au pus în impas forţele engleze prin perseverenţa reapariţiei lor pe străzile capitalei în ciuda numeroaselor eforturi de deportare, izgonire sau reamplasare a acestora.

Consiliul local Westminster a organizat ieri o reuniune a agenţiilor locale, la care s-a discutat problema cerşetorilor români şi cele mai bune metode de eliminare a inconvenientului determinat de aceştia. Situaţia este cu atât mai nefericită cu cât numeroase firme, organizaţii, hoteluri din zonă au depus plângeri împotriva românilor, acuzându-i de încălcare a proprietăţii private, tulburarea liniştii publice, tâlhărie şi alte contravenţii.

Invitate să comenteze aceste evenimente, autorităţile din România au preferat să păstreze tăcerea, un senator sugerând că problema trebuie soluţionată într-o manieră în care drepturile omului să nu aibă de suferit. Este clar însă că România apare încă o dată şifonată în urma acestor evenimente, atât în sfera protecţiei acordate cetăţenilor, cât şi în cea ce priveşte migraţia populaţiei homeless.

M-am săturat până peste cap de manelişti!

Florin Salam este un artist care apare în topul căutărilor Google înaintea tuturor Florinilor ce

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Revenirea lui Contra. La Ploiești, pe arena Ilie Oană, ca selecționer al României. Cu un succes la debut!

Pe 11 martie 2014, Cosmin Contra o părăsea defintitiv pe SC FC Petrolul Ploiești, pentru a semna

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline