De la Bușteni la PyeongChang și retur: drumul parcurs de cel mai bun sportiv din delegația României de la JO, caporalul prahovean Raluca Strămăturaru

Dragos Trestioreanu -

De la Bușteni la PyeongChang și retur: drumul parcurs de cel mai bun sportiv din delegația României de la JO, caporalul prahovean Raluca Strămăturaru

Potrivit unui comunicat al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, din 25 ianuarie 2018, sportivul/sportiva având cel mai bun rezultat dintre toți componenții delegației țării noastre la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang 2018 primea onoarea de a purta tricolorul la festivitatea de închidere. Asta după ce la aceea de deschidere, portdrapel fusese biatlonistul brașovean Marius Petru Ungureanu.

Cum, până la finele recentei cele mai mari competiții de pe glob la sporturile de iarnă, desfășurată în Coreea de Sud, locul 7 la sanie, ocupat de Raluca Strămăturaru, originară din Bușteni, caporal în Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” și cu activitate la Centrul de sporturi montane „Bucegi” Predeal, din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, nu a mai fost depășit, nici măcar egalat, de către vreun coechipier sau coechipieră, prahoveanca a purtat drapelul României, la final. Raluca a fost prezentă, pentru a treia oară consecutiv, la o ediție a Jocurilor Olimpice de profil, înainte de PyeongChang bifându-le p-e cele de la Soci (Rusia) și, respectiv, Vancouver (Canada).

La întoarcerea acasă, în ultima zi a săptămânii trecute, după un zbor lung, obositor și cu unele emoții la aterizare, efectuată pe o ninsoare abundentă, Raluca Strămăturaru – cea care se clasase și pe locul al X-lea, la ștafeta mixtă de sanie, împreună cu alți doi colegi de delagație, ea având însă al treilea timp din 10 participante – a declarat că „a fost cea mai frumoasă festivitate de închidere a Jocurilor Olimpice la care am participat și cred acum că în 2022, la Beijing, România își poate propune și o medalie”. Mai mult ca sigur că săniera din Bușteni, care va avea 36 de ani la JO din China, se gândea, atunci când visa la o medalie pentru țara noastră, la… propria-i persoană, mai ales că în Orient îi priește. Așa cum s-a putut observa lesne în Coreea de Sud!

Foto: www.mytex.ro și www.agerpres.ro