În data de 21 martie 2013, în cadrul Penitenciarului Târgşor, au fost demarate cursurile de calificare în meseria de brutar şi legumicultor, cursuri realizate în colaborare cu Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană, în cadrul proiectului “Economia socială – O nouă provocare în inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor”.

Cursurile, la care sunt înscrise 22 persoane private de libertate, se desfăşoară pe o perioadă de 3 luni, cuprinzând atât module de teorie, cât şi de practică, în spații amenajate și dotate la standarde care să permită derularea activităților în condiții optime.

Atât modulul teoretic, cât şi cel practic sunt susţinute de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană, în calitate de furnizor de formare profesională, prin lectorii săi specializaţi. De asemenea, furnizorul de servicii va asigura şi susţinerea examenelor de absolvire.

În urma absolvirii cursului, persoanele private de libertate vor obţine certificate de calificare, recunoscute de Ministerul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice şi acreditate C.N.F.P.A., pentru ocupaţia de “brutar” şi “legumicultor”.

Scopul organizării unor astfel de cursuri de calificare profesională este acela de a dezvolta și încuraja comportamentul prosocial al persoanelor private de libertate, precum și creșterea șanselor de reintegrare socială după executarea pedepsei privative de libertate și punerea în libertate.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Da, tovarăși, era mai bine „înainte”! Să vă reîmprospătez memoria

Pentru că tot a fost 23 august şi apar pe Facebook tot felul de indivizi care afirmă că  „în

Familia Petrolului de azi

În mai bine de șase decenii de viață alături de Petrolul, mi-a fost dat să văd generații pes

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline