Cu mare întârziere, dată fiind cota de interes a primului derbi ploieştean de fotbal din anul 2011, cel din optimile Cupei României-Timişoreana, dintre Astra şi SC FC Petrolul, organizatorii au anunţat preţul biletelor de acces la partida de joi, 27 octombrie, care va debuta de la ora 17.30, pe stadionul din „9 Mai” (foto; www.prahovasport.ro). Astfel, la cele două tribune se va putea intra pe baza achiziţionării unui tichet în valoare de 50 de lei. Ciudată este însă şi perioada foarte scurtă de vânzare a biletelor, una de doar zile: astăzi, între orele 14.00 şi 18.00, şi mâine – între 10.00 şi 15.30.

Porţile „Columbiei” se vor deschide în ziua jocului de la 15.00, iar accesul pe stadion, potrivit celor postate pe www.fcastraploiesti.ro, este interzis cu obiecte contondente, monezi, brichete şi altele la fel. Totodată, zice-se că pentru maxima securitate a fanilor, clubul „dracilor” a mai interzis şi prezenţa pe arenă a spectatorilor care vor purta însemnele uneia dintre cele două echipe combatante. Numai galeriile vor beneficia de acest drept, fiindcă vor ocupa locuri prestabilite şi securizate. Cea a Astrei va sta la peluză, iar a Petrolului – în spaţiul îngust, închis, din laterala dinspre stradă a tribunei a II-a.

Deci, fanii vor trebui să-şi lase mărunţişul acasă, fumătorii să-şi aprindă ţigările exclusiv cu chibriturile, iar fularele – musai să fie de altă culoare, decât alb, negru, galben sau albastru. Cam dificil, mai ales că va fi cam rece la ora şi pe parcursul meciului şi nu toată lumea are în garderobă atât de multe fulare, încât să găsească unul roşu, de exemplu. Adică, o culoare acceptată. Bine însă că interdicţia nu s-a extins şi la pardesie, jachete sau alt gen de haine adecvate sezonuilui. Atunci, chiar că stadionul ar fi fost greu de umplut. Dar, vorba aceea, cine ştie cunoaşte de ce au fost fixate aceste preţuri, prohibitive pentru omul simplu iubitor de fotbal, şi impuse şi respectivele măsuri restictive.

Aşa l-am cunoscut eu pe Regele Mihai

Era un subiect tabu înainte de ’89. Copil fiind, apoi adolescent, am reuşit să umplu ceva din g

Au trecut 100 de ani. Unde suntem?

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Poate cel mai important eveniment istoric pen

Cine plătește, de fapt, prețul asumării responsabilității, în fotbal? Și la Petrolul, și pe oriunde altundeva

Tot aud de ani de zile, în fotbalul românesc, cu precădere după 1989, despre asumarea responsabi

Nicolae Iorga, victimă a ocupației germane

Imediat după ocuparea județului Prahova de către trupele germane, acestea au trecut la instaurare

Inline
Inline