În urma nenumăratelor cereri din partea publicului, filmul Despre oameni și melci va avea doua proiecții speciale la Ploiesti, marti, 11 decembrie de la ora 18:00 si de la ora 20.00 la Teatrul Toma Caragiu.

      Organizatorii pregătesc o surpriză inedită spectatorilor ce vor fi prezenți la eveniment, înainte de film va fi proiectat scurt-metrajul premiat de curând de Academia Europeană de Film cu Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj european: Superman, Spiderman sau Batman în regia lui Tudor Giurgiu.

 Despre film

         1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

      Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.

            Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

           Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

           Filmul beneficiaza de o distribuție de excepție, cu nume sonore din lumea teatrului și filmului românesc: Dorel Vișan, Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu, Valeria Seciu, Andreea Bibiri, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunțeanu.

 Comedia Despre oameni și melci, a avut premiera naţională în data de 14 septembrie, şi a ajuns în prima săptămână în nu mai puţin de 22 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane.

 

Biletele se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului, tel 0244/522774.

Pretul unui bilet este de 7 RON.

Inline
Inline