Dispare elevul de serviciu pe şcoală. Telefoanele mobile – interzise în timpul orei

Național

Redactia

Elevul de serviciu pe şcoală, activitate cunoscută de toţi dintre noi, ziua în care unul sau doi elevi, prin rotaţie, nu efectuează cursurile şcolare ci se ocupă de supravegherea intrării în unitatea de învăţământ va dispărea. Anunţul a fost făcut de către ministrul Educaţiei, Liviu Pop.Acesta a anunţat că de supravegherea accesului în unitatea de învăţământ ar urma să se ocupe un cadru didactic auxiliar.

„Vă mărturisesc că nu sunt susţinător al acelui elev de serviciu. Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară, ca noţiune. Pentru că scoatem un elev din timpul actului de educaţie ca să facă intrare-ieşire. Cred că putem găsi la nivelul unităţilor de învăţământ cadre didactice auxiliare care să stea la poartă şi să facă evidenţa elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expuşi dacă nu avem pază în şcoală. Eu cred că la începutul anului şcolar vom putea să eliminăm noţiunea de elev de serviciu pe şcoală”,a declarat Liviu Pop. 

O altă propunere a ministerului este ca folosirea telefoanelor mobile de către elevi în timpul orelor să fie interzisă. Iată propunerea: „în timpul orelor de curs este interzisă utilizarea telefoanelor mobile; prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs numai cu acordul cadrului didactic în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă; pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ”.

 

Citeste mai departeStatistici T5
Inline
Inline