Gazeta de Prahova

Duminică, 26 noiembrie 2017, la Vălenii de Munte – Festivalul Naţional de Folclor “Dor de munte“, ediţia a IV-a

Magazin, Știri

Redactia

Primăria și Consiliul Local Vălenii de Munte împreună cu Centrul Cultural al orașului Vălenii de Munte organizează, duminica, 26 noiembrie 2017, ediţia cu numărul IV a Festivalului Naţional de Folclor  “Dor de munte“. 

Scopul festivaluluiConservarea, valorificarea și promovarea patrimoniului material și  imaterial. Festivalul Naţional de Folclor „ Dor de munte” îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea  tinerilor talentați – interpreţi de cânt popular, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, precum și la valorificarea  cântecului şi portului popular românesc.

Desfășurarea festivalului – Centrul Cultural Vălenii de Munte, județul Prahova

Concurenții  vor fi acompaniați de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric ”Cununa Carpaților” al Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română” din București, Ministerul Culturii, dirijor Dan Ionescu. Ansamblul Folcloric ”Cununa Carpaților” ne va încânta și cu un program artistic oferit spectatorilor.

Regulamentul de organizare al festivalului poate fi consultat pe site-ul: www.valeniidemunte.com.ro

Fișele de înscriere și partiturile vor fi transmise pe adresa Centrului Culural Vălenii de Munte, județul Prahova, pe adresele de corespondență: Str. Berevoiești, nr. 9, Vălenii de Munte, jud. Prahova, Tel/Fax: 0244-280.345 sau pe e-mail: centrulculturalvaleni@yahoo.ro

 Ediția a IV-a a Festivalului Național de Folclor ”DOR de munte”  are anul acesta două jurii:

Juriul specialiştilor din domeniul etnomuzicologiei  românești

Juriul presei scrise din județul Prahova.

 

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline