După un sfert doi dezastruos, CSU Asesoft a fost învinsă la Târgu Mureş

Sport

Redactia

În etapa a XVII-a a sezonului regulat din campionatul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, CSU Asesoft a pierdut duminică, 13 ianaurie 2013, la Târgu Mureş, după un act secund de-a dreptul dezastruos: 66-55 (9-14; 26-7; 15-17; 16-17) pentru BC Mureş. Începând foarte bine meciul, cu o apărare avansată şi agresivă, în limitele regulamentului, ploieştenii i-au împiedicat pe adversarii lor să puncteze aproape cinci minute de joc, scorul fiind la jumătatea primului sfert de 8-0 pentru oaspeţi. Abia atunci, gazdele au reuşit primul coş, iar – cum imediat Vladimir Tica a irosit două aruncări libere – ardelenii au revenit, uşor-uşor, în joc, terminând la doar cinci lungimi distanţă de oponenţii lor acel act. După scorul acestui prim sfert, se observă că, dacă defensiva „alb-albştrilor” din Ploieşti a funcţionat aproape ceas, în schimb atacul a fost în suferinţă, cu doar 14 puncte bifate. Criza ofensivă s-a adâncit şi mai mult în sfertul imediat următor, când – pe fondul înscrierii a doar 7 puncte de către ploieşteni – mureşenii au acumulat 26 de puncte, 15 purtând semnătura lui Matija Ceskovic, fundaşului localnicilor intrându-i nu mmai puţin de cinci aruncări de la distanţă consecutive, în acest interval de timp! Plecând la vestiare, pentru pauza mare, cu un ecart promiţător şi mai puţin aşteptat, de 14 puncte (35-21), baschetbaliştii lui Srecko Sekulovic au ştiut cum să gestioneze partea a doua a întâlnirii. Astfel, chiar dacă şi-au adjudecat trei dintre cele patru acte ale confruntării, jucătorii antrenaţi de către Vladimir Arnautovic au plecat pe scut din „jungla” mureşeană. Numai cu un Cătălin Burlacu (foto) din nou în prim-plan, căpitanul fiind la o singură recuperare de un „double-double” – reuşită însă de pivotul senegalez Ousmane Barro, care a avut 11 recuperări, dintre care doar una fiind ofensivă -, şi cu Virgil Stănescu activ sub cele două panouri, veteranii reuşind jumătate din punctele învinşilor, ar fi fost şi greu să spere la un succes la Târgu Mureş. Deşi au jucat 31 de minute la un loc, „shooterii” Ivars Timermanis şi Robert Nyakundi, precum şi fundaşul Adrian Tudor nu au punctat absolut deloc, iar Szijarto Levente şi Predrag Miletic au avut doar câte un coş reuşit! Dacă toţi jucătorii cu experienţă internă şi internaţională ar fi jucat un pic mai bine decât au făcut-o la Târgu Mureş, o victorie a ploieştenilor ar fi fost pe deplin la îndemână. Însă, cu trei „mâini moarte” şi cu o lipsă de inspiraţie şi fantezie în fazele de atac, se ajunge şi la situaţia a se înscrie doar 55 de puncte, cam câte se obişnuiesc la meciurile feminine!

După o serie de opt victorii consecutive în LNMB, în turul sezonului regulat, a venit înfrângerea din restanţa de la Tmişoara, în meciul cu Baschet Club, iar acum – cea din faţa fostei echipe a lui Stănescu şi Tudor. După cum se observă lesne, Asesoftul a început să aibă probleme la meciurile disputate pe terenul formaţiilor care contează în lupta pentru play-off. E drept, ce să mai vorbim despre CS Gaz Metan Mediaş, care a pierdut incredibil la Constanţa, în faţa Farului (scor: 69-78)!!! Adică, la o echipă care terminase învinsă la 30 de puncte, în sala de la  Brazi, în urmă cu patru zile! Este posibil ca programul aglomerat din ultima perioadă de timp, cu deplasări mai lungi şi multe dispute, să-şi fi pus serios amprenta asupra unui lot care asigură o rotaţie onorabilă de nouă baschetbalişti. După această înfrângere, ploieştenii au… urcat un loc în ierarhia la zi, ajungând pe treapta a treia a podiumului, dar numai până la finalul jocului de luni, 14 ianuarie, dintre CSM Bucureşti şi BC Timişoara. În caz de succes al gazdelor, jucătorii din capitala ţării îi vor egala la puncte pe campioni (29), iar în caz de eşec – bănăţenii le vor lua locul ploieştenilor, depăşindu-i cu un punct (30). Duminică, 20 ianuarie, Cătălin Burlacu şi coechipierii săi vor primi replica, pe teren propriu, de la ora 20.00, în transmisia live a unuia dintre canalele DigiSport, a actualei echipe a fostului căpitan al „alb-albşatrilor”, Virgil Căruţaşu.

BC MUREŞ: Gediminas Navickas, Branko Cuic (6 puncte), Liviu Gabriel Dumitru (7; 1×3), Andrija Ciric (8), Dan Păltinişanu (3)Matija Ceskovic (26; 5×3), Ousmane Barro (10), Vaidotas Peciukas (5; 1×3), Tudor Jucan (1). Antrenor: Srecko Sekulovic.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (11; 2×3), Szijarto Levente (2), Ivars Timermanis, Cătălin Burlacu (18; 2×3), Vladimir Tica (12)/Predrag Miletic (2), Virgil Stănescu (10), Adrian Tudor, Robert Nyakundi. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Fabiana Martinescu Niţu (Sibiu) şi Bogdan Podar (Cluj).

Comisar FIBA: Ion Olaru (Bucureşti).

Eliminare pentru 5 greşeli personale: Vladimir Tica.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline